GÜNDEM

Başkan Bozkurt; Kadın Kuaförleri Uygulamadan Muaf Tutulacak

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Bakanlık kararıyla kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, haftada bir gün kapanma uygulamasından muaf tutulacağını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024'ten itibaren haftada bir gün kapanması uygulamasından, kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulacağını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak paylaşımda bulunan Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, “Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü E- 70897689-439.03.08-08-00100115962 Sayılı Çalışma Saatleri Hakkında konulu yazısına istinaden; 01.07.2024 Tarihinden itibaren haftada bir gün kapatılma kararına ilişkin olan uygulamadan, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına ilişkin yeni bir Bakanlık Makamı Olur'u alınmıştır. Kuaför ve güzellik salonu işletmecisi esnaf ve sanatkarlarımıza duyurulur. Ülkemizin hemen her bölgesinde turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceği değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda Bakanlığımızca; berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.