Başkan Acar; Belediye ve Vatandaşlar Arasında Köprü Oluyorlar Başkan Acar; Belediye ve Vatandaşlar Arasında Köprü Oluyorlar

Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. şehrin bağımsızlık mücadelesinin önemine dikkat çeken Acar, “19 Temmuz 1921 Yalova halkının vatan ve millet sevgisiyle, esaretten kurtulma kararlılığıyla ve kalplerindeki iman gücüyle yazdığı bir destandır. Yalova, işgalcilere karşı koyarak Türk Milletinin bağımsızlık ruhunu tüm dünyaya göstermiştir," ifadelerini kullandı.
Acar mesajında, “Kentimiz, verdiği büyük mücadele ile 19 Temmuz 1921 tarihinde bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yakmıştır. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk Milletinin evlatları olarak, Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir gururla anmaktayız.” Diye konuştu. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Geçmişini bilmeyen milletler geleceğine ışık tutamaz," sözlerini hatırlatarak tarihin önemine vurgu yapan Acar, gelecek nesillere özgür ve demokratik bir ülke bırakmak için geçmişten ders çıkarmamız gerektiğini söyledi.
Mesajında şehitlere minnet ve saygılarını sunan Acar, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yalova'nın kurtuluşunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz olmak üzere, bu toprakları kanlarıyla vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.  Tüm Yalovalıların 19 Temmuz Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Bülteni