GÜNDEM

Baro Başkanı Çavuş; Mücadelemiz Yeni Adli Yılda da Devam Edecek

Yalova Baro Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, 2024-2025 Adli Yılı’nın başlangıcına özel olarak mesaj yayınladı ve avukatlara yönelik şiddete karşı mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.

19 Temmuz günü itibariyle sona eren 2023-2024 Adli Yılı sonrası Avukatlar, Hakimler ve Savcılar yaklaşık 1,5 aylık bir tatil dönemine girdi ve uzun geçen çalışma döneminin yorgunluğunu atarak yeni döneme hazırlandılar.

2 Eylül Pazartesi günü itibariyle 2024-2025 Adli Yılı start alıyor. Ülkemizin dört bir yanında bu minvalde açılış programları gerçekleştirilecek. Yalova Barosu Başkanlığı’nın yeni dönem için düzenleyeceği açılış kokteyli öncesi Yalova Baro Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, 2024-2025 Adli Yılı için bir mesaj yayınladı.

Başkan Çavuş mesajında, “Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının egemen olduğu, mesleğimizin sorunlarının çözüme kavuştuğu, mesleki faaliyetimizi özgürce ve meslek onurumuza yakışır şekilde ifa edebildiğimiz adli yıllara ulaşma temennisiyle tüm meslektaşlarımızın adli yılını kutluyor, hukuka aykırılıklar, hak ihlalleri, avukatlara yönelik şiddet ve mesleki sorunlarımızın çözümü için mücadelemizin yeni adli yılda da kararlılıkla süreceğini bir kez daha yineliyoruz” ifadelerine yer verdi.