MEDYA

BAL-GÖÇ’ün Önemli Misafirleri Vardı!

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür, Ahmet Buhari, Prof. Dr. Didem Buhari ve Dr. İshak Turan ile görüşme gerçekleştirdi.

İlimizin en önde gelen STK’larından biri olan BAL-GÖÇ, önemli isimleri bünyesinde ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Yalova BAL-GÖÇ’ün ortağı olduğu "Türk İllerinde Çocukluk Günleri" projesi kapsamında; proje koordinatörü Ahmet Buhari, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinden Prof. Dr. Didem Buhari ve Yalova Üniversitesinden Dr. İshak Turan derneği ziyaret etti. Ziyaret esnasında "Geçmişinle Geleceğini Aydınlat" sergisini gezen misafirler ile önümüzdeki dönem yapılması planlanan proje faaliyetleri üzerine görüşmeler yapıldı.

BAL-GÖÇ’ten konuya ilişkin olarak gerçekleştirilen açıklamada, “Proje faaliyetlerimizin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği için Balkan Evi Dr. Ahmet Doğan Kültür Merkezimizde yurtdışından gelecek Türk soylu öğrencilere; halk türküleri ve oyunlarımız, geleneksel yemeklerimiz ve kıyafetlerimiz başta olmak üzere Balkan Kültürümüzü tanıtacağız. Üniversiteler arası işbirliği ile gerçekleşecek bu proje faaliyeti, kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması ve soydaşlarımız ile güçlü bağlar kurulması açısından önem arz etmektedir Ziyaretleri ve kültürümüzü tanıtma fırsatı verdikleri için başta Sayın Ahmet Buhari olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.