GÜNDEM

Ayaz; Maliyetler Mesleğimizi Tehdit Ediyor

Yalova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Oktay Ayaz, artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının mesleğini sürdürmekte zorlandığını açıkladı.

Ayaz, “Asgari ücret ve enflasyon artışları ile birlikte artan maliyetler, şoförlerin iş yapma kabiliyetini olumsuz etkiliyor” dedi. Yalova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Oktay Ayaz, artan maliyetler nedeniyle şoför esnafının mesleğini sürdürmekte zorlandığını açıkladı.

Özellikle asgari ücret artışlarının operasyonel maliyetleri ciddi şekilde yükselttiğini vurgulayan Ayaz, “Bu durum sektördeki sıkıntıları arttırdı. Şoför maliyetlerinde yaşanan artışın yanı sıra, sanayi giderleri, zorunlu araç sigortaları ve trafik cezalarındaki yükseliş şoförleri ekonomik olarak ciddi bir baskı altına alıyor. Muhtarlıklarımız esnaflarımıza kesilen trafik cezaları ile dolup taşıyor. Şoför maliyetleri asgari ücret artışları ile birlikte 30 bin liraya ulaştı. Yedek parça ve bakım maliyetlerindeki yükseliş işletme giderlerini daha da arttırdı.

Esnaf, zorunlu araç sigortası primlerindeki artışlar ve trafik cezalarını karşılayamaz duruma geldi. Nakliye sektörü, en az gıda ve sağlık kadar önemli olmasına rağmen mahvoluşunu izliyoruz. Bu sorunlara kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor. Ekonomik tedbirler alınmazsa, gıda, akaryakıt ve yolcu taşımacılığında ciddi bir kriz yaşanabilir. Ulaştırma Bakanlığı ve üst kurulumuz Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile konu hakkında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sektörün karşılaştığı ekonomik zorlukların çözülmemesi halinde şoför esnafının durumu daha da vahim hale gelecek. Bu sebeple yetkilileri acil eylem almaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.