10 Öğrenciye Doğa Eğitimi 10 Öğrenciye Doğa Eğitimi

Ülkemizin dört bir yanındaki yerleşim alanlarında tartışma konusu olan en önemli konuların başında çevre temizliği geliyor. Vatandaşlar çevre temizliği konusu üzerinden zaman zamanda olsa belediyeleri eleştirse de aynı zamanda sorumluluğun bir kısmının vatandaşta olduğuna yönelik yorumlar yapılıyor.

İlimizin en önemli turizm yeri olan Çınarcık’ta da bu konu gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle yaz ayları nüfusu katlarca artan Çınarcık’ta çevre temizliği sorunları ve sokaklardaki çöp oranı artış eleştiri konusu oldu. Bu konu üzerine resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, sokakların evler gibi algılanarak temiz tutulması gerektiğini söyledi ve vatandaşlara çağrı yaptı.

Yalova Cinarcik Belediye Baskan Cevre Temizligi Vatandas Cagri (2)“Daha hassas olun”

Başkan Kurt paylaşımında, “Temiz bir Çınarcık için; bu kentte yaşayan herkesin daha duyarlı olması, yaşam alanlarına çöp atmaması, çevreyi tıpkı kendi evi gibi görüp kirletmemesi gerekir. Sahiller, kaldırımlar, caddeler, sokaklar, apartman önleri çöplük değildir. Vatandaşlarımızdan istirhamımız; bu konuda daha hassas olmaları, çevreyi kirletenleri ikaz etmeleri ve temiz bir Çınarcık için ortak bir duyarlılığın gelişimine katkıda bulunmalarıdır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi