Özdemir, Yalova Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, engelli bireylerin ve yaşlıların toplu taşıma hizmetlerinde yaşadığı sıkıntılara çözüm olarak Edirne modelini önerdi.

Özdemir, engelli bireylerin ve yaşlıların toplu taşıma araçlarında yaşadığı sıkıntılara çözüm olarak, "Bu dönem Allah izin verirse görevimizi zamanında bırakıp, bayrağı taşıyacak yeni bir arkadaşa teslim etmeyi düşünüyorum. Yani aday olmayı düşünüyorum. Elimizden geleni yaptık, inşallah takdir bulmuştur. Engelli camiası için farkındalık oluşturmak ve eksikliklerin tamamlanması için katkılarda bulunmak amacıyla, aday olmasak da camianın içerisinde gayret göstermeye devam edeceğiz,” dedi.

Özdemir, Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak, önceki seçim döneminde belediyeye sundukları dosyadan henüz bir sonuç alınamadığını belirtti: “Seçim öncesi yoğunluk nedeniyle dosyamız dikkate alınmadı. Ancak engelli bireylerin yaşadığı ulaşım sorunlarının çözülmesi için bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. Özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda yaşanan ücretlendirme sorunları nedeniyle engelli bireyler mağdur oluyor. Bu nedenle bir sistemin kurulması şart.”

Yalova’da Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali Coşkuyla Kutlandı Yalova’da Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali Coşkuyla Kutlandı

Edirne’deki kartlı sistemin Yalova’da uygulanmasını öneren Özdemir, “Edirne Belediyesi'nin uyguladığı kartlı sistem, kent kart şeklinde bir uygulama sunuyor. Otobüslerde, özel halk otobüslerinde ve dolmuşlarda kart okuma sistemi kullanılarak herkes nakit para vermeden kart okutarak seyahat edebiliyor. Engelli bireyler, yaşlılar ve çocuklar için ücretsiz taşıma kartları veriliyor ve bu kartların maliyeti belediye tarafından süpansiye ediliyor. Bu sistem, engellilerin ulaşım hizmetlerinde problem yaşamamaları için etkili bir altyapı oluşturuyor,” şeklinde konuştu.

Özdemir, Yalova'da benzer bir sistemin uygulanmasının önemine vurgu yaptı: "Bu sistem, engelli bireylerin ve yaşlıların otobüslerde ve dolmuşlarda kart okutarak ödeme yapmadan seyahat etmelerini sağlayacaktır. Ayrıca, devlet açısından da vergi kaybını azaltacak bir uygulama olacaktır."

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak, bu konuda daha önce belediyeye bir dosya sunduklarını belirten Özdemir, seçim dönemindeki yoğunluk nedeniyle bir ilerleme kaydedilemediğini ifade etti: "Önceki seçim döneminde sunduğumuz dosya, seçim yoğunluğu nedeniyle dikkate alınmadı. Ancak engelli camiasının yaşadığı ulaşım sıkıntılarının çözülmesi için aday olmasak bile bu konuda gayret göstermeye devam edeceğiz."dedi.

Özdemir, ücretsiz ulaşım kartlarının temin edilme süreci hakkında da bilgi verdi: "Engelli bireyler, sağlık raporları ve kimlik bilgileriyle belediyeye başvurarak ücretsiz kart alabilecekler. Bu kartlar kişiye özel olacak ve suistimallerin önüne geçmek için kimlik kontrolü yapılabilecektir."

 Özdemir, Yalova genelindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre bir süpansiyon miktarı belirlenmesi gerektiğini belirtti: "Bu sistemin kalıcı hale getirilmesi ve hangi belediye yönetimi olursa olsun devam etmesi önemlidir. Belediye, engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre bir süpansiyon rakamı belirleyebilir ve bu miktarı yıldan yıla güncelleyebilir."dedi.

Hüseyin Özdemir, engelli bireylerin ulaşım sorunlarının çözülmesi için Yalova Belediyesi'nden gerekli adımları atmasını beklediklerini belirterek, “Bu konuda kalıcı bir çözüm üretilmesini istiyoruz,” dedi.

Muhabir: Duygu Saral