Yalova’nın en işlek caddelerinden biri olan Fatih Caddesi’nde ikamet eden Yalovalılar geçtiğimiz haftadan itibaren çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Cadde üzerinde bulunan Gönenç Apartmanı’nın geçtiğimiz hafta elektrik problemi yaşadığı ve apartman sakinlerinin yaklaşık 4 gün boyunca elektriksiz kaldığı iddia edildi. Şikayetler üzerine Yalova’nın elektrik dağıtım şirketi olan Uludağ Elektrik Anonim Şirketi’ne (UEDAŞ) bağlı ekipler, cadde üzerindeki kaldırımların altındaki kablolarda değişiklik yaparak sorunu çözdü.

Yalova'da İnşaat Güvenliği Krizi: İsmet Acar Caddesi'nde Tehlikeli Eksiklikler Yalova'da İnşaat Güvenliği Krizi: İsmet Acar Caddesi'nde Tehlikeli Eksiklikler

Gönenç Apartmanı’ndaki elektrik sorununun çözülmesine karşı bu sefer de başka bir sorun ortaya çıktı. Gönenç Apartmanı’nın elektrik sorununu çözmek için yapılan çalışmalar sırasında bitişikteki Asaf Akat Apartmanındaki televizyon uydu bağlantısı ve internet bağlantısı koptu. Asaf Akat Apartmanı sakinleri yeni ortaya çıkan sorun üzerine yetkililerden çözüm beklemelerine rağmen geçen 5 günlük bir sürede herhangi bir gelişme yaşanmadı. Asaf Akat Apartmanı sakini olan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Genel Sekreteri Selahattin Can yaşadıkları sorunu sıcağı sıcağına Yalova Gazetesi’ne anlattı.

“Kablo kömüre dönmüş”

Türksat yetkililerin, Asaf Akat Apartmanı’ndaki ortaya çıkan uydu ve internet bağlantısı probleminin yapılan çalışmalar sırasında oluştuğunu söylediğini belirten Can, “Türksat’a söylediğimiz zaman “Biz UEDAŞ ile konuştuk, onlar açacaklar ve kabloyu bulup bağlayacağız” diyorlar. UEDAŞ’a gittiğimiz zaman onlar, “Biz yapacağımızı yaptık, onlar kabloyu bulup bağlayacaklar” diyor. Topu birbirlerine atıyorlar. Bir haftadır bu apartmanda televizyon ve internet yok” dedi. Bitişlerindeki Gönenç Apartmanı’nda ortaya çıkan sorun hakkında bilgi veren Can, “Yandaki apartmanın elektriğini bin bir şikayetle 4 gün sonra verdiler. Asıl garip olan şu; Maalesef buradaki UEDAŞ hiçbir şeyin tespitini yapamıyor. Bursa bölgesinden getirdikleri minibüs ile ölçüm cihazını getirdiler. Onların gece 02:30’da yaptıkları tespit hiçbir işe yaramadı ve baktıkları yer sağlam çıktı. Daha sonra ertesi sabah 09:00’da Bursa’dan başka bir ekip geldi ve bir metre ilerisini kazdılar. Kablo yanarak kömüre dönmüş… Daha sonra panonun önünü açtılar ve orada da kablo yanmış. Kablolar değiştirildi ve bu şekilde bıraktılar. Ancak UEDAŞ bunu yaparken başka kablolara zarar vermiş” şeklinde konuştu.

Yalova Fatih Cadde Apartman Televizyon Internet Kablo Baglanti Sorun (2)

“Seyretmediğim televizyonun parasını niye veriyorum?”

İki kurumun sorumluluğu birbirine attığını söyleyen Can, “Bunu çaresini kim bulacaksa bulsun. Yalova’da UEDAŞ sorun gidermede maalesef yok” dedi ve çalışmalar tamamlandıktan sonra kaldırımların kötü halde bırakıldığını, gelip toparlayacaklarını söylemelerine rağmen 3 gündür kimsenin gelmediğini iddia etti.

Fatih Caddesi’nin Yalova’nın en işlek caddesi olduğunu vurgulayan Can, “Her Yalovalı en az bir kere buradan geçiyor ve esnafların halini görüyorsunuz” diyerek dert yandı. UEDAŞ ve Türksat’a eleştiriler getiren Can, “İkisi de sıfır… Kurumsal firmalar arasında hiçbir iletişim yok ve olan garibana oluyor. 10 dairede televizyon yok ve internet yok ama benden 1 hafta sonra şakır şakır faturandan parasını alacak. Seyretmediğim televizyonun parasını niye veriyorum” sorunu yöneltti.

Türksat ve UEDAŞ’a son 3 gündür şikayetlerini ilettiklerini belirten Can, ilgisizlikten şikayet etti ve Yalova’da herhangi bir afet olması durumunda sorunu çözmesini bekledikleri kurumların ne yapacağını merak ettiğini söyledi. Can, apartmana noter çağıracağını ve kayıt altına aldırdıktan sonra sorunlarını çözmeyen kurumları savcılığa vereceğini duyurdu. Apartmanda yaşayan bir kadının sorun sebebiyle ağladığını belirten Can, “Kadıncağız evimde ses yok, dört duvar ile konuşuyorum” diyor. Kadın hasta ve televizyonla uyuyan, televizyon kalkan biri” ifadelerini kullanarak sorumlulara çağrı yaptı. 

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel