SPOR

Anadolu Efes Zirvede, Yalovaspor Son Sırada

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde heyecan başladı. Oynanan 8 karşılaşmada birbirinden güzel görüntüler sergilenirken, alınan skorlarda dikkat çekti.

İlk haftayı şampiyonluk adayı Anadolu Efes zirvede bitirdi. Mavi Beyazlılar gibi Aliağa Petkim, Bahçeşehir Koleji, Fenerbahçe Beko, Mersinspor, Bursaspor Basketbol, TOFAŞ ve Türk Telekom galip gelen takımlar oldu. En farklı mağlubiyetleri alan Darüşşafaka Lassa ve Yalovaspor küme düşme hattında yer aldı.

2024-2025 sezonunun açılış maçı ise Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanırken Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk olan Mersinspor maçı 75-65 kazandı. Muradiye Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Manisa Basket ile Bursaspor kozlarını paylaşırken, potanın timsahları evine 81-73’lük galibiyetle döndü.

Ankara’da Galatasaray’ı ağırlayan Türk Telekom rakibini 72-70 devirdi. TOFAŞ ile Beşiktaş Fibabanka arasında Bursa’da oynanan karşılaşmada gülen taraf 99-95’le ev sahibi oldu. Bu sezonun iddialı takımlarından Bahçeşehir Koleji maddi anlamda sorunlar yaşayan Karşıyaka engelini 82-68’le aştı.

Darüşşafaka Lassa’yı ağırlayan Aliağa Petkim mücadeleyi 108-85 kazandı. Anadolu Efes deplasmanına çıkan Yalovaspor Basketbol mücadeleden 100-59’luk yenilgiyle ayrıldı. İlk haftanın kapanışını Fenerbahçe Beko ile Onvo Büyükçekmece Basketbol yaparken maçı Sarı Lacivertliler 97-85 kazanmayı başardı. BSL’de ikinci hafta maçları 11-12-13 ve 14 Ekim 2024 tarihleri arasında oynanacak.