SPOR

Akyol Grup, Yalovaspor’a Sponsor Oldu

Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde bir protokol imza töreni düzenlendi. Törene Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalovaspor Başkanı İsmail Kaya, Akyol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol, Yalovaspor Teknik Direktörü Faruk Yiğit, Yalovaspor yönetim kurulu üyeleri, Yalovasporlu sporcular ve taraftarlar katıldı.

Yalovasporlulara müjdeyi veren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, 2 yıl içerisinde profesyonel lige geri dönme hedefini önlerine koyduklarını söyledi.

“Hedefimiz ilk etapta 3. Lige çıkmak”

Sponsorluk imza töreninde konuşan Tutuk, “1963 yılında kurulmuş Yalovaspor’umuzu 60’ncı yılında Yalova belediyemiz bünyesine alarak bu hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüze hedef koyduk. Şu an Süper Amatör Lig’deyiz. Hedefimiz ilk etapta 3. Lige çıkmak. Bunun için de 2 yılımız var. Allah’ın izni ile profesyonel lige çıkmak için de tüm Yalova olarak bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Faruk Yiğit hocamızın da teknik direktörlüğünde bu hedefe ulaşacağımıza da hiç şüphemiz yok. Yalovaspor’umuzun o özlenen günlere geri döneceğinden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bu yolda bize en büyük desteği verenlerden birisi de sponsorlarımız olacak ben buradan Akyol Şehircilik İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu adına Adnan Akyol’a teşekkürü bir borç biliyorum. Çok önemli bir desteği veriyor takımımıza. Biz Yalova sevdalısı böyle işadamlarımız olduğu sürece Yalovaspor’umuzu bir profesyonel lige taşırız” dedi.

“Muhteşem günlere geri dönecek”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ise Yalovaspor’un o eski muhteşem günlerine döneceğini ifade etti. Yalovaspor’un yeniden şehirle bütünleşerek bunu başaracağından şüphelerinin olmadığına vurgu yapan Güçlü, “Her şehrin dokusunun içerisinde spor faaliyetlerini götüren en önemli lokomotif şehrin futbol takımıdır. Ben çocukluğumda Yalovaspor maçları ile büyümüş ve bu dokuyu o tribünde almış birisiyim. Yalovaspor profesyonel ligde oynadığı yıllarda şehirle muhteşem bir bütünleşme sağlamıştı. Allah nasip ederse o günlere hep birlikte yeniden geri döneceğiz. Ben buradan Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a da bu işin altına elini koyduğu için teşekkür ediyorum. Bir şehirde var olmak için o şehirden para kazananların şehre bir şekilde geri dönmesi, destek vermesi gerekiyor. Akyol Grub’un sahibi Adnan Akyol’a da bu anlamda teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

“Yalovaspor’umuzun her zaman yanındayız”

Şehrin markası Yalovaspor’un her zaman yanında olduklarına vurgu yapan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş,” Yalova’mızın tarihinde köklü bir yeri olan takımımız Yalovaspor için yeni bir başlangıç yapmaya toplandı. Bugün atacağımız imzaların alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sportif başarımız olduğu kadar, sporu tabana yaymamız, daha çok genç kardeşimizin sporla buluşmasına da imkan tanımamız önemli. Yapılacak her çalışmada biz de kulübümüzün yanında olacağız. Onlara desteğimizi kesmeyeceğiz. Akyol gruba da bizimle birlikte oldukları ve bu mücadeleye destek verdikleri için de çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaların ardından Yalovaspor’a 1 yıl boyunca maddi ve malzeme desteği sağlayacak protokole Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalovaspor Başkanı İsmail Kaya ve Akyol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol imza koydular.