SPOR

1.Amatör Kümenin Kura Çekimi 13 Eylül’de

Büyük çekişmeye sahne olacak  2023-2024 sezonunda Acarspor, Çavuşçiftliği Kültürspor, Anadoluspor, Termal Belediyespor, 1877 Üvezpınarspor ve Armutlu Esnafspor’un yanı sıra Akköyspor, Doğuşspor, Sultaniyespor, Subaşıspor, Doğanspor, Soğucakspor, Kaytazdere Belediyespor, Coşkunspor, Çalıca Gençlik ve Demirspor mücadele edecek.

Yeni sezonda 16 takım 8’şerli 2 grupta şampiyonluk mücadelesi verecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar adlarını Süper Amatör Kümeye yazdırırken, son sıradaki takımlar ise 2. Amatör Kümeye gerileyecek. 30 Eylül 2023 Cumartesi günü start alacak olan 1. Amatör Küme 14 Ocak 2024 Pazar günü sona erecek.

Geçen dönem A Grubunda yer alan Akköyspor’un yanı sıra Doğuşspor, Sultaniyespor, Subaşıspor ve Doğanspor ile B Grubunda Soğucakspor, Kaytazdere Belediyespor, Coşkunspor, Çalıca Gençlik ile Demirspor sezon sonunda 2 ila 6. Sırada yer alıp  1.Amatör Kümeyi garantilemişti. 2022-2023 sezonunda Süper Amatör Kümede mücadele edip son iki sırada yer alan Çavuşçiftliği Kültürspor ile Acarspor’da 1. Amatör Kümeye gerilemişti.

Geçen sezon 2. Amatör Küme A Grubunda ilk iki sırayı alan Termal Belediyespor ile 1877 Üvezpınarspor ile B Grubunda Anadoluspor ile Armutlu Esnafspor adlarını 1. Amatör Kümeye yazdırmıştı.