15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Termal Kaymakamı Faruk Doğru ve Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar’ın yanıra ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile Termal Meydanda gerçekleştirildi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar bir konuşma yaptı. 15 Temmuz’da gerçekleşen direnişin ülkemiz ve milletimiz açısından bir dönüm noktası olduğunu hatırlatan Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasiye olan inancına yönelik hain FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu tarih, milletimizin iradesine sahip çıkma kararlılığının en önemli göstergelerinden biri olarak hafızalarımıza kazınmıştır. 15 Temmuz’da sergilediğimiz direniş, ülkemizin geleceği için büyük bir dönüm noktası olmuştur. Bu direniş, vatan sevgisinin, milli birlik ve beraberliğin en somut örneğidir. Halkımızın cesareti ve kararlılığı sayesinde, demokrasimize kastedenler amaçlarına ulaşamamış, milletimizin gücü ve devletimizin kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.
Yalova Termal 15 Temmuz Anma Program Sehit Dua (5)Acar’ın ardından söz alan Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan ise, “Millet iradesine ve özgürlüğümüze kasteden, 15 Temmuz 2016 akşamı terör örgütü FETÖ/PDY tarafından Aziz Milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı darbe girişiminde bulunulmuş, bu hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır.   Milletin üzerine ateş edenler, milletin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sanmış fakat milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Bu hain girişimde 251 vatandaşımız şehit, 2 bin 194 vatandaşımız ise gazi olmuştur. Bundan böyle FETÖ, PKK’ ve tüm terör örgütlerine karşı Devlet olarak mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.
Şehitlerin ruhları için gerçekleştirilen Kuran’ı Kerim Tilaveti ve duaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da dev ekranda izlendi. Program demokrasi nöbeti ile devam etti.

Askere Gitmeden Önce Ziyaret Ettiler! Askere Gitmeden Önce Ziyaret Ettiler!

Yalova Termal 15 Temmuz Anma Program Sehit Dua (4)Yalova Termal 15 Temmuz Anma Program Sehit Dua (1)Yalova Termal 15 Temmuz Anma Program Sehit Dua (2)

Kaynak: Haber Merkezi