GÜNDEM

YESOB Başkanı Bozkurt, “Karara Uyulmaması Halinde İdari Yaptırım Uygulanacak

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararla ilde ve ilçede faaliyetler gerçekleştiren berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 günlük çalışmalarına ara verme kararı hakkında bilgi verdi.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonu işleten paydaşlardan gelen talepler üzerine 18 Ağustos 2022 tarihinde, işletmelerin haftada bir gün olmak üzere çalışmalarına ara vermeleri kararını çıkarmıştı. Geçen zaman içerisinde illerde kapalı olacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi için sektörün geniş katılımlarının sağlandığı çalışmalar yürütüldü ve bu çalışmalar nihayete erdi. Yaklaşık 2 yıl önce alınan karar nihayete ererek 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle uygulanmaya başladı.

“Esnafımız dikkat etsin”

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, konuyla ilgili merak edilenler hakkında açıklamada bulundu. Bozkurt, “İlimizde faaliyette bulunan, Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştı. Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır. Esnafımızın zor durumda kalmaması için dikkat edilmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Hangi Günler Zorunlu Ara Var?

Yalova Merkez

Erkek Berber-Kadın Kuaför-Güzellik Merkezleri: Pazar Günü

Altınova

Erkek Berber: Pazar Günü, Kadın Kuaför-Güzellik Merkezi: Salı Günü

Armutlu

Erkek Berber-Kadın Kuaför-Güzellik Merkezi: Pazar Günü

Çınarcık

Erkek Berber: Pazar Günü, Kadın Kuaför-Güzellik Merkezi Pazar Günü(1 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında Salı Günü)

Çiftlikköy

Erkek Berberi-Güzellik Merkezi: Pazar Günü, Kadın Kuaför: Salı Günü

Termal

Erkek Berberi-Kadın Kuaförü-Güzellik Merkezi: Pazar Günü