Açılışlar Yarın! Açılışlar Yarın!

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in yerel seçim süreci sırasında açıkladığı 5 ana başlıktan biri olan “Sosyal Belediyecilik” kategorisindeki vaatleri, Yalovalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmüştü. Başkan Gürel’in Yalova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasından yaklaşık 6,5 ay geçmesinin ardından bu vaatlerin ne zaman yerine getirileceği merak konusu olmuştu. Uzun zamandır yapılan çalışmaların ardından Başkan Gürel’in söz verdiği projeler teker teker gerçekleştirilmeye başlarken, bunların sonuncusu ise Kent Lokantası, Halk Ekmek, Hastaneye Ücretsiz Ulaşım ve Çiçek Kafe oldu. 4 projenin resmi açılışları 19 Ekim Cumartesi günü sırasıyla yapıldı. 
Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (8)Resmi açılışlar için Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Yalova’ya gelirken, törenlere Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, CHP’li İlçe Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları, CHP Yalova Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte il dışından gelen CHP’li isimlerin yanı sıra Yalovalı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 
İlk olarak açılışı yapılan Kent Lokantası’nın önünde CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek konuşma yaparak Yalovalılara seslendi. 
Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (3)Başkan Güçlü’ye Sorular Sordu 
Sosyal demokrat belediyeciliğinin en iyi örneğini vermek üzere tüm Yalovalılara daha önce söz verdiklerini hatırlatan Doğancı, geçtiğimiz günlerde CHP’li isimlerin yönettiği belediyelere karşı açıklamada bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü’ye yüklendi. Başkan Doğancı, “7 aydır suskunluğunu koruyan kıymetli mevkidaşım İktidar Partisi’nin İl Başkanı, geçtiğimiz günlerde ne yazık ki kendisi için talihsiz bir açıklama yaptı. Biraz daha bekleseydi ve dişini sıksaydı bu kıymetli projelerimizin hayata geçişini hep birlikte takip edecektik. Kent Lokantası, Halk Ekmek, Hastane’ye Ücretsiz Ulaşım ile birlikte diğer belediye başkanlarımızın gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını görmüş olacaktı. Ancak kendisi için büyük bir zamanlama hatasıyla erken davrandı. Kendisi ilk önce Çiftlikköy ile ilgili bir dokundurma yapmış. Madem belediye başkanınız çok başarılıydı neden değiştirdiniz demezler mi? Neden başka bir isim bulmaya çalıştınız demezler mi? Veya o çok övündüğünüz hizmetlerin faturasını neden şu anda biz ödüyoruz? Neden Mehmet Akif Ersoy’daki asfaltlama çalışmasını görmüyorsunuz demezler mi? Yıllardır Yalova’da turizmiyle bilinen Çınarcık’taki Altın Çınar Festivalini neden iptal ettiniz demezler mi? Tekrar hayata geçtiğinde bundan neden mutlu olmuyor ve gururlanmıyorsunuz demezler mi? Altınova’ya geldiğimiz zaman ise neymiş efendim “Pazar Yerini” yıkacakmışız. Biz bir yeri yıkmayız. Yıkarsak da yerine daha iyi bir şey yapmak için yıkarız. Ne yazık ki kıymetli mevkidaşıma yanlış bilgi verilmiş. Biz, Pazar Yeri’ni yıkmayacağız. Onu güçlendirip daha iyi ve daha faydalı bir hale getireceğiz. Peki sizler yıktığınız belediye binasının hesabını verebilecek misiniz? Daha önce sağlam dediğiniz ve daha sonra da çürük dediğiniz binanın hesabını verebilecek misiniz?” sorularına soracak AK Partili mevkidaşı Başkan Güçlü’yü eleştirdi. 
Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (1)“İbre bizim yanımızda”
Sözlerine açılışlar için Yalova’ya gelerek kendilerini yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’e teşekkür ederek başlayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Önceden de dediğim gibi Türkiye birleşse kazandığımız 8 belediyenin üzerine çıkıp 9.yu alamazdı. Alabileceğimizin maksimumunu aldık. Bunda herkesin emeği var. Bundan sonra bize düşen ise emeğinizin karşılığını verip, mahcup etmemektir. Onun için hepimiz elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki eksikler var, yok dememek lazım. Bunları görüyoruz, sizlerin fikirlerine ve tenkitlerine ihtiyacımız var. Siz bir yerde eksikleri görüp bize bildirmezseniz bizim bunu görme şansımız yok. Kimimiz köylerde, kimimiz ise ilçelerde çalışıyor. İlçedeki belediye başkanlarımızla koordineli çalışıyoruz. Çözebiliyorsak belediye kanadıyla çözebiliyoruz. Ankara kanadındaysa bizde kendi payımıza düşeni yapıp, Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarımıza ileterek Yalova için çözebileceğimiz her şeyin üzerine gidiyoruz. Artısı ise Türkiye için oluyor. İktidara gelmek için şu anda çok çalışıyoruz ve ibrede bizim yanımızda” ifadelerini kullandı. 
Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (2)“3 çeşit yemek yılsonuna kadar 50 TL’ye verilecek”
Belediye Başkanlığı sürecinde “Sosyal Belediyecilik” başlığı altında kamuoyuna söz verdikleri projelerin büyük bir kısmını gerçekleştirmek adına açılışlar yapacaklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Kent Lokantası da bunlardan biri… Türkiye’deki ekonomik buhrandan ızdırap çeken emeklilerin ve öğrencilerin daha uygun fiyata yemek yiyebilmeleri İçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Ekrem öncülüğünde örnek proje olarak hayata geçen Kent Lokantası’nın ilkini bugün açıyoruz. Yılsonuna kadar üç çeşit yemek ile birlikte yanındaki ekmek, su ve salatası 50 Türk Lirası’na verilecek. Bu konu şöyle önemli; Bunu değişik mahallelerimizde de açacağız. Bunun planlaması yapıldı ama hepimizin desteği de lazım. Çünkü bu gerçekten bir yardım… O ızdırabı, o ezilmeyi ve o sıkıntıyı hep beraber aşabilmemiz için herkes olabildiğince ilgili birimimize yardım edebilirse çok mutlu oluruz. Herhangi bir parasal yardımdan bahsetmiyorum. Birisi “ben bulgur vereceğim”, birisi “ben pirinç vereceğim” ve birisi de “ben baklagilini vereceğim” diyor. Bunu da hukuki anlamda doğru koordine edeceğiz. Burası bizim verdiğimiz sözü tuttuğumuzun ilk adresidir” şeklinde konuştu. Açılışını yapacakları Halk Ekmek Büfesi’ne ilişkin bilgi veren Başkan Gürel, “Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’ndan, hem de yerelde arzu eden fırıncılarımızdan destekle Yalova’da günlük tüketilen ekmek sayısının %5’ini geçmemek kaydıyla ekmekler satılacak. Bu sektörde çalışanlara zarar vermemek kaydıyla Halk Ekmek Büfelerimizi de açacağız.” İfadelerini kullandı. Pazartesi gününden itibaren devreye girecek Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ücretsiz ulaşım servisine ilişkin olarak konuşan Başkan Gürel, “Bunu da Yalova Minibüsçüler Odası’nın yardımı ve desteği ile gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 15-20 günlük bir deneme sürecimiz olacak. Biliyorsunuz oradaki yolun yapımı hala bitmedi. Eksiğimiz ve gediğimiz var mı diye bakacağız” dedi. Daha önce açılışı yapılıp hizmete giren Çiçek Kafe’yle ilgili detayları aktaran Başkan Gürel, “5 Türk Lirası’na çay içtiğimiz, hepimizin aileleriyle birlikte gidebildiği ve Yalova’nın en güzel yerindeki kafemizi açtık. Bugün değerli yöneticilerimizin katılımıyla resmi açılışını yapacağız” şeklinde konuşurken dedikodu yapmayan, eylem gerçekleştirerek tesis üreten bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. 
Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (4)“Geçim yoksa seçim istiyoruz”
Son sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, açılışlara katılan herkese teşekkür etti ve tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Zeybek, “Yalova’ya çok geldik. Neden geldik? Çünkü milletin iradesinin tecelli ettiği sandıkta değil, İç İçleri Bakanlığı kararları ile değiştirmeye çalışan bugün ki iktidara karşı mücadele için buraya çok geldik. Mehmet Gürel o zaman İl Başkanımızdı ve onlarca Milletvekili ile burada olduk. Yalova Belediyesi’ni kısa bir süre de olsa antidemokratik, hukuk dışı işlerle ele geçirdiler ve Yalova tarihinin gördüğü en büyük borç ile de bırakıp gittiler. Biz bu seçimlere girdiğimizde belediyenin bu kadar borçlu olduğunu bilmiyorduk. Mehmet Başkan görevi devralıp Yalova’nın raporlarını getirdiğinde bu kadar kısa sürede bu borcun nasıl oluştuğunu merak ettik” dedi. Ülkede ağır bir işsizlik, derin bir yoksulluk ve yüksek bir enflasyon olduğunu söyleyen Zeybek, “CHP Belediyeciliği, halkçı bir belediyeciliktir ve dayanışmacı bir belediyeciliktir. O nedenle 12 Bin 500 TL’ye mahkum edilen emekliler için Türkiye’nin her yerinde Kent Lokantaları açıyoruz. Anne ve babasından yeteri kadar gıda desteği alamayan üniversite öğrencileri için Kent Lokantaları açıyoruz. Piyasayı dengelesin diye açıyoruz ama esnafa rekabet olsun diye açmıyoruz. Zaten bu fiyatlara yemek yemek zorunda olanlar, bugün ki esnafın müşterisi olmuyor. Proteine ulaşmak ve gıdaya erişmek herkesin hakkı. Sayın Mehmet Başkanım ve diğer değerli belediye başkanlarım; Bu zalim iktidarın yanlış uyguladığı politikalarla inim inim inleyen halkımız için yeni binalar yapmanızı, kültür merkezleri yapmanızı, kavşaklar yapmanızı değil, sosyal belediyeciliğe daha çok önem vermenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın yaşadığı sorunların farkında olduklarını belirten Zeybek, “Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği biçimiyle; Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler nerede bir sorun varsa o sorunu gidermek için vatandaşın yanında olmaya devam edecektir. Dayanışmacılığı geliştireceğiz. Kardeş belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan her belediyemize yardım edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Son 5 yıl içinde 250’den fazla ihtiyaç sahibi belediye, hangi partiden olduğuna bakmaksızın yardım yaptı. Elazığ’da deprem oldu, 500 milyonluk okul yaptı. Gümüşhane’de bir okul yıkıldı, yerine bir bina yaptı. Hatay’da deprem oldu, 2 Milyar TL’nin üzerinde bir kaynakla Hatay halkının yanında oldu. Madem ki Yalova eskiden İstanbul’a bağlıydı ve biz beraberdik; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarından Yalova’nın da istifade etme zamanı geldi” diyerek müjdeyi verdi. 31 Mart Seçimlerinde 47 yıl aradan sonra birinci parti konumuna geldiklerini hatırlatan ve 18 haftadır gerçekleşen anketler sonucu birinci parti olmaya devam ettiklerini söyleyen Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Geçim yoksa, seçim istiyoruz” diyerek çağrı yaptı. 
Kent Lokantası’nın resmi açılışının ardından ise sırasıyla Halk Ekmek Büfesi, Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi’ne Ücretsiz Ulaşım ve Çiçek Kafe’nin açılışları kurdele kesme töreninin ardından gerçekleşti ve programlar sona erdi. 

Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (11)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (10)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (7)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (8)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (5)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (6)Yalova Belediye Sosyal Belediyecilik Kent Lokanta Halk Emek Hastane Ucretsiz Ulasim Cicek Kafe Acilis Toren (1)-1

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel