Emniyet ve jandarma bünyesine kazandırdığı yeni araçlarla gücüne güç kattı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın himayelerinde İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Ercan Altın'ın katılımlarıyla 14.10.2024 Pazartesi günü saat 13:00’da İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet Binasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen yeni hizmet araçlarının teslim töreni gerçekleştirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere 18, İl Jandarma Komutanlığına 14 olmak üzere toplam 32 aracın teslim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu programın açılış konuşmasını Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik yaptı.

Bitirik, “Bugün burada İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza tahsis edilen araçları hizmete almak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün teslim edeceğimiz araçlarımız özellikle asayiş, devriye ve trafik hizmetlerinde resmi olarak kullanılacağından emniyet güçlerimizin sahadaki gönüllülüğünü artarken, çalışmalarında hız ve etkinliği sağlayacaktır. Bu araçların teşkilatımızın moral ve motivasyonunu yükselteceğini ve halkımızın, huzur ve güvenliğini sağlamada önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu hizmet araçlarının teşkilatımıza ve Yalova’mıza kazandırılmasına katkı sunan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Bakanımıza, sayın Emniyet Genel Müdürümüze, sayın Valimize, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfımıza ve Yalova halkından bu kampanyaya destek veren çok kıymetli iş insanlarımıza şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesileyle teslim edeceğimiz araçlarımızın İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Jandarma Komutanlığımıza ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (6)

Altın, ‘Yeni araçlar teşkilatımıza hayırlı olsun’

İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in ardından söz alan Yalova İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, “Bugün burada, görevimizi daha etkin ve daha hızlı bir şekilde yerine getirebilmemiz için, jandarma ve emniyet teşkilatına yeni tahsis edilen araçların teslim törenini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu araçlar, emniyet ve jandarma teşkilatımıza ülkemizin güvenliğini sağlama misyonunu yerine getirirken önemli bir güç katacaktır. Geniş coğrafyamızda, şehirden köylere, dağlardan ovalara kadar her noktada vatandaşımıza hizmet götürürken, etkinliğimizi artıracak bu yeni araçlar, görevlerimizi daha hızlı ve etkin yerine getirmemizi sağlayacaktır. Modern teknolojilerle donatılmış bu araçlar, kolluk gücünün caydırıcılık ve müdahale gücünü daha da artıracaktır. Zorlu arazi koşullarında, trafik denetimlerinde, acil müdahalelerde ve suçla mücadelede bizlere büyük bir avantaj sağlayacak bu araçlar, halkımızın huzurunu koruma yolundaki kararlılığımızı daha da pekiştirecektir. Devletimizin bizlere sağladığı imkânlarla, vatandaşımızın huzuru ve güvenliği için üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Daima hazır, daima güçlü, daima görev başında olacağız. Yeni araçların kurumlarımıza kazandırılmasını sağlayan sayın cumhur başkanımıza, içişleri bakanımıza ve Jandarma Genel Komutanlığımıza teşekkür ediyoruz. Görevlerimizi daha etkin bir şekilde yerine getirmemize olanak sağlayacak bu araçlarla, milletimizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bu vesileyle, yeni araçların teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (7)

Vali Kaya, ‘Kentimizi en güvenli şehirler arasında en üst sıralara taşıyacağız’

Ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın başlattığı kampanya çerçevesinde, ilimizde emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha da güçlendirilmesi adına önemli bir adım atılmıştır ifadelerini kullanan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Kampanya kapsamında, emniyet hizmetlerine araç desteği sağlanarak il merkezimizde, ilçelerimizde ve kırsalda trafik ve güvenlik hizmetleri güçlendirilmektedir. Bu sürece, iş dünyamızın ve hayırsever vatandaşlarımızın her zamanki gibi değerli katkılarıyla birlikte büyük bir başarıya imza attık. Toplamda 29 aracın önemli bir kısmı 20 tanesi trafik hizmetleri için ayrılmış olup, araç alımlarının bir bölümü genel bütçeden ve bir bölümü de hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla temin edilmiştir. Burada bulunan ve bulunmayan tüm hayırsever iş insanlarına ve bu sürece katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. İlimiz hem turizm hem de sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip bir kenttir. Bu nedenle, güvenlik hizmetlerimizi her geçen gün daha ileri taşımak hem teknolojik altyapımızı hem de personel sayımızı artırarakkentimizi en güvenli şehirler arasında en üst sıralara taşımak hedefimizdir. Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımız kendini Türkiye Yüzyılı’na hazırlarken onları her türlü teknik, teknolojik imkanlarla donatıyoruz. Sürekli güçlendirdiğimiz bu teknik ve teknolojik altyapıyla birlikte güvenlik hizmetlerimizde her geçen gün büyüyen bir başarı ivmesi kazandık. Kolluk kuvvetlerimizin sahadaki dikkatleri ve gayretleri sayesinde çok güzel sonuçlar alıyoruz. 2024 yılı içinde Yalova’da kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta %7’lik, mal varlığına karşı işlenen 7 önemli suçta ise %39’lık bir azalma kaydedilmiştir. Özellikle evden hırsızlık %59, otodan hırsızlık %68 ve iş yerinden hırsızlık %48 oranında düşmüştür. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ise 1.747 kişi yakalanmış, bunların 113’ü tutuklanmış ve toplamda yaklaşık 41 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Aranan 2.834 şahıstan 809’u tutuklanmış ve bu alandaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Bugün Emniyetimize ve Jandarmamıza teslim edeceğimiz araçlarla da inşallah gücümüze güç katacağımıza inanıyorum. Yeni araçlarımızın kazasız belasız hayırlı görevlerde kullanılmasını temenni ediyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanımız ve katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnsan hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin her türlü tehdide karşı güvence altına alınması için canla başla sahada çalışan emniyet ve jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Rabbim her birini korusun, ayaklarına taş değdirmesin” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurban kesildi ve İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua okunması sonrasında araçlar protokolün uğurlamasıyla görev için yola çıktı.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (10)

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (9)

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (8)

YAFEM’de Asri Karaarslan Uzun Dönemi YAFEM’de Asri Karaarslan Uzun Dönemi

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (5)

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (3)

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (1)

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Yeni Arac Polis Jandarma (2)

Kaynak: Haber Merkezi