Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü’nün 37 yıldır düzenlediği TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında gerçekleştirilen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasında bu yıl birinci gelen ekip Uruguay oldu.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen geceye ilgi üst düzeyde olurken Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz geceyi takip edenler arasındaydı.

40. kuruluş yılını kutlayan TUFAG, bu yıl 37.sini düzenlediği TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında ilimizde Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay’ı konuk etti.

Festival kapsamında Termal, Çınarcık, Çiftlikköy ve Altınova’da katılımcı ekipler Yalovalılar ile buluştu. Ekipler ilçelerde kortejlerin yanı sıra gösteriler düzenlediler ve Yalovalılarla hatıra fotoğrafları çekildiler.

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (16)

Altıparmak, “Hedeflerimize Yürüyoruz”

TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Altıparmak konuşmasında, “Bu yıl 40. kuruluş yılımızı kutlamanın büyük mutluluğu ve heyecanı ile programlarımıza hazırlandık. Yönetim Kurulumuzla birlikte iyi işlere imza attığımıza inanıyorum. TUFAG olarak her zaman hedefleri olan, kulvarımızda başarı kazanmayı amaçlayan bir anlayışa sahibiz. Gelecek aylarda açılışını yapmayı planladığımız TUFAG Çalışma Salonu ve İdari Binamızda çalışmalarımız için bir kilometre taşı olacak. TUFAG Spor Kulübü ve Rahmiye Palabıyık TUFAG Vakfı olarak bir güç birliği içerisinde gençlerimizin Türk kültürüne ve danslarına hakim bireyler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yaparken de geride bıraktığımız 40 yıllık periyoda 3 Türkiye Birinciliği, 1 Türkiye İkinciliği ve 4 Türkiye Üçüncülüğü sığdırmanın haklı gururunu yaşıyoruz, hedeflerimize yürüyoruz.” dedi.

Tufag Altın Karanfil Jüri

Jüri Üyeleri Göz Doldurdu

TUFAG Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’na katılan ekipler alanında uzman jüri üyelerinin karşısında ter döktüler. Yarışmayı Jüri Başkanı Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Şinasi Pala, M.E.B. Bakan Danışmanı Prof. Dr. Kamile Akgül, K.K.T.C. Halk Oyunları Federasyon Başkanı Özlem Kadirağa, M.E.B. Kültür Sanat Çalışmaları Halk Oyunları Genel Koordinatörü Nurullah Şimşek, THOF Ulusal Hakemi Mevlüde Eldem değerlendirdi.

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (14)

Altın Karanfil Uruguay’ın Oldu

Geçtiğimiz gün Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen TUFAG Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda jüri üyeleri tarafından birinci seçilen ülke Uruguay oldu. Birincilik ödülünü Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya verdi. Yarışmada ikinci Bulgaristan olurken, üçüncülük koltuğuna Bolivya oturdu.

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (5)

Bir İlk: Seyirci Özel Ödülü

TUFAG bu yıl Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’na dahil ettiği Seyirci Özel Ödülü ile yarışmada özel bir tekniği ilk defa uyguladı. Yarışmada ekiplerin performanslarını sergilemesinin ardından ekranda paylaşılan QR kod ile seyircilere en beğendikleri ülkeleri oylama şansı veren TUFAG, gerçekleştirdiği bu uygulama ile seyircilerin büyük beğenisini topladı. Yalovalılar oylama sonucunda jüri üyelerinin tercihlerine katılmayarak Seyirci Özel Ödülünün kazananını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak belirlediler.

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (10)

Otantik Kostüm’de Kuzey Makedonya

Otantik Kostüm Yarışması’na en özel kostümleri ile katılan ekipler, birbirinden özel kostümler sergilediler. TUFAG Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması kapsamında düzenlenen Otantik Kostüm Yarışması’nda ödülün sahibi Kuzey Makedonya oldu.

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (15)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (14)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (13)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (11)

Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var? Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var?

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (7)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (8)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (9)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (10)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (6)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (2)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (3)

Tufag Altın Karanfil Ödül Yalova Festival (1)

Editör: Arda Yavuz