Haziran ayı itibariyle yaz ayına resmen girmemizin ardından sıcaklar kendini göstermeye başlarken, artışın radikal boyutta meydana gelmesi nedeniyle uzmanlar uyarılarını yinelemeye başladı. Kimi vatandaşlar bu uyarıları dikkate alarak akşam saatlerinde dışarı çıkarken kimileri de bulundukları yerdeki deniz ve havuza girerek ferahlamaya çalışıyor.

Yalova Merkez Ciftlikkoy Altinova Cinarcik Armutlu Deniz Temizlik Kirlilik (1)Yaz mevsimi boyunca denizin keyfini çıkaran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının arasında Yalovalılar da var. İlimiz genelinde ikamet eden insanlar, Marmara Denizi kıyısındaki toplam 18 plaja giderek serinleme şansını elde ediyor. Denizin keyfini çıkarmak isteyen Yalovalıların kafasının kurcalayan bir mesele de suyun temiz olup olmadığı oluyor. Bu konuda çalışmalar gerçekleştiren Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün personelleri, bu 18 plaja giderek sudan numune alıyor ve sonuçların açıklanması için yetkililere teslim ediyor. Yetkililer ise Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitesinden ve Sağlık Bakanlığı’nın Yüzme Alanları Bilgi Sistemi’nden sonuçları paylaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Yalova Merkez Ciftlikkoy Altinova Cinarcik Armutlu Deniz Temizlik Kirlilik (1)-1Sudan alınan numunede Koli Basili ve Enterokok Bakterisi oranı değerlendirilerek “İyi, Orta ve Kötü” olarak sınıflama yapılıyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Yalova’daki plajların son durumu;

Yalova Merkez

Araştırma Halk Plajı: Orta

Akasya Park Plajı: Orta

Su Ürünleri: Orta

Kamplar Bölgesi Plajı: İyi

Altınova

Saralkent Plajı: İyi

Hersek Sahili: İyi

Armutlu

Fıstıklı Sahili: İyi

Yılandar Mevkii: İyi

İskele Mevki: İyi

İhlas Armutlu Tatil Köyü: İyi

Çınarcık

Kumluk Maviş Plajı: İyi

Üçreisler Özenler Mevkii: İyi

Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu

Taşliman Mevki: İyi

Esenköy Beldesi Çamlıbel Mevki: İyi

Koru Halk Plajı: Orta

Çiftlikköy

Halk Plajı: İyi

Başkent 3 Sitesi: İyi

Aydınkent- Ceylankent Sahili: İyi

Yalova Merkez Ciftlikkoy Altinova Cinarcik Armutlu Deniz Temizlik Kirlilik (2)-1

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel