SPOR

Yalovalı İlayda Avrupa Şampiyonu!

Yalovalı Milli güreşçi İlayda Çin, Sırbistan’da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası 69 kilo kategorisinde altın madalyaya uzandı.

Yalovalı Milli güreşçi İlayda Çin, Sırbistan’da, 24-30 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen olan U17 Avrupa Şampiyonası’nda birinci oldu. 69 kiloda Ay-Yıldızlı mayoyla mücadele eden Çin finalde Fransız rakibi Lise Nicole Liliane Landouzy’i 8-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 
Geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Yalovalı sporcu 2024 yılına çok hızlı giriş yapmış Uluslararası Zafer Kupası’nın yanı sıra Afyon’da gerçekleştirilen U17 ve U20 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası’nda da boy göstermiş ve madalyaları kazanmıştı. 
Öte yandan U17 Kadın Güreş Milli Takımımız Sırbistan’daki şampiyonada fırtına gibi esti. Ay-Yıldızlılar 149 puan toplayarak Avrupa Şampiyonu oldu. 137 puanla Almaya ikinci sırada yer alırken, 99 puanla Ukrayna ise üçüncü sırada yerini aldı.  İlayda Çin’in altın madalya kazandığı Kadın milli takımımız toplamda 3 altın, 2 gümüş madalya alıp minderi kasıp kavurdu.
69 kiloda İlayda Çin’le altın madalya kazanan Türkiye ayrıca 49 kiloda Nil Aktaş, 65 kiloda Beyzanur Akkuş’la da birinciliği kazandı. Ay-Yıldızlılarda ayrıca 43 kiloda Fatma Yılmaz ve 57 kiloda Özlem Gürsoy’da ikinci olup gümüş madalyayı boynuna taktı.