Bir önceki sezon Bahçelievler Belediyespor’un şampiyonluğunda ve  Süper Lige çıkmasında büyük pay sahibi olan genç oyuncu bu sezonda Zeytinburnu Irmakspor ile normal sezonda 75, Play-Off grubunda ise 30 olmak üzere toplam 105 gole imza atarak gol krallığında üçüncü sırada tamamladı.
Marmara Üniversitesi’nde eğitim hayatına devam eden 2003 doğumlu oyuncu hentbola Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’yle başlamış 1 ve 2. Ligde forma giymişti. 
Ardından İstanbul’a geçen Furkan burada Bahçelievler Belediyespor’a transfer olurken, sağ kanat mevkiinde ki performansıyla dikkat çekmiş takımının Süper Lige yükselmesinde ise pay sahibi olmuştu.
Yalova Furkan Elmas Gol Birinci Lig Hentbol(2)Bu sezon ise Zeytinburnu Irmakspor ile 1. Lig B Grubunda ter döktü. Takımının oynadığı 14 maçta da sırtına geçirdiği “77” numaralı formayla ter döken Yalovalı oyuncu rakip fileleri tam 75 kez havalandırmayı başardı.
Play-Off grubunda ise 3 maçta toplam 30 gol atan Furkan Elmas tüm gözleri üstüne çekerken, Süper Lig takımlarının da transfer listesine girmeyi başardı. 
Süper Ligde kariyerine devam etmek istediğini belirten Furkan Elmas,” Geçen sezonun ardından bu sezonda kendi adıma başarılı bir sezonu geride bıraktığımı düşünüyorum. Takımım Irmakspor için elimden geleni yaptım. 1. Ligde kendimi ispat ettiğimi artık kariyerime Süper Ligde devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Ankara’da İyi Sinyaller Vermedik! Ankara’da İyi Sinyaller Vermedik!

Yalova Furkan Elmas Gol Birinci Lig Hentbol(3)Yalova Furkan Elmas Gol Birinci Lig (4)

Kaynak: Haber Merkezi