GÜNDEM

Yalova’da Kurban Kesim Yerleri Nereler?

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kulaber, Yalova’da kurban kesim noktaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kulaber, Yalova’da kurban kesim noktalarını, kurban kesim yerlerinin nasıl denetlendiğini ve bir ibadet gerçekleştirildiği için usule uygun, alınan önlem tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yalova Belediyesi’nin kesim yerleri nereler?

“Belediyemizin büyükbaş kesim tesisi olarak Bursa yolu üzerindeki kasaplar temin tevzi kooperatif başkanlığının çalıştırdığı, Yalova mezbahasında kesim yapılacaktır.” dedi.

 Yalova içerisinde farklı kesim noktaları nereler?

Kurban pazarında küçükbaş hayvanların kesimlerinin gerçekleştirileceğini aktaran Kulaber, “Kurban pazarı Çiftlikköy ilçesi Sultaniye mahallesi ile Kazımiye köyü arasında kalan Beşyüzevler diye adlandırdığımız ve en son kentsel dönüşümden tahliye edilen Roman vatandaşlarımızın konutlarının civarında kurban pazarı kurulmuştur, pazarda sadece küçükbaş kesimi yapılabilmektedir” dedi.

“Farklı Kesim Yerleri De Mevcut”

Farklı kesim noktalarının olduğunu ve bunun hakkında da bilgilendirmesine devam eden Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kulaber, “Yalova merkez ilçemizde Yalova’nın merkez köylerinde üyelerimiz, hayvancılık yapan üyelerimiz kurban kesim tesisleri vardır. Özellikle hayvancılığın çok olduğu köylerde bireysel anlamda kurban kesim tesisleri vardır” dedi. 

 İslami üsullere göre kesimi gerçekleştirilecek olan alanların sterilize çalışması için alınan önlemler nelerdir? sorusuna yanıt veren Kulaber:

“Yalova Valiliği kurban kesim yerlerini, kontrol eden kurban hizmetleri komisyon başkanlığınca, özel kesim haneler kesim yapmaya müsait mi değil mi diye kontrol altına alınır, puanlama yöntemiyle kurban kesim izin belgesi düzenlenir.

Yalova merkezde bildiğim kadarıyla tek 100 puan alan işletme Güleç kardeşler olarak Safran köyünde kesim yapacaktır. Köylerde birçok damızlık sığır yetiştiricileri birliği üyelerinin kurban kesim yerleri mevcuttur.

Kurban hizmetleri komisyon üyeleri kesimhanelere ziyaret ederek ve sağlık il müdürlüğü tarafından da kesimhanelere ziyaretleri yapılarak bir takım, görsel belgeler işletmelere bırakılarak kurban bayramı günü nasıl kesim yapılır anlamında bilgilendirmeler var.

Yalova’da sokak aralarında boş tarlalarda kurban kesimi yapan aileler bulamazsınız. Yalova bu anlamda İstanbul ve Bursa’dan, Kocaeli’den daha hijyenik daha temiz.” dedi.