Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’in başkanlığında ve YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’in ev sahipliğinde YTSO’nun konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe Yalova’nın yerel protokolü, akademisyenler ve ilgi duyan vatandaşlar katıldı. Panelde, deprem biliminin önde gelen isimlerinden olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, çeşitli konularda sunumlar yaptı.

Yalova Huzurevi'nde Sağlık Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleşti Yalova Huzurevi'nde Sağlık Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleşti

Yalova Deprem Panel Ytso (1)Gerçekleştirilen sunumlarda, 1999 Marmara Depremi'nin Yalova ve çevresindeki etkilerini detaylandırarak, bu tür büyük felaketlerin şehirlerin sismik riskleri üzerinde nasıl uzun süreli etkiler yarattığını vurguladı. Yalova'nın jeolojik yapısı ve gelecekteki deprem riskleri hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Panel, Yalova’nın depreme karşı alabileceği önlemler ve hazırlıklar üzerine fikir alışverişinde bulunma fırsatı sundu.

Yalova Deprem Panel Ytso (2)

Kaynak: Haber Merkezi