Taşkent Tıp Akademisi Urgenç Şubesi ile imzalanan iş birliği anlaşması ile iki üniversite arasında akademik hareketlilik, ortak araştırma projeleri ve eğitim programları konularında kapsamlı bir iş birliği başlatıldı. İmza törenine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Taşkent Tıp Akademisi Rektörü Rashid Yusupovich Ruzibaev, Rektör Yardımcısı Davronbek Yusupovich Batırov, Üniversite Müdürü Gayrat Pirnapasovich Nurullaev, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Türk İllerinde Bir Güleryüz Platformu Koordinatörü Av. Ahmet Buhari, Konyalova Derneği Başkanı Tekin Sarıçam, İstanbul Türkistanlılar Derneği Başkanı Ekber Yassa, Yalova Üniversitesi İ.İ.B.F Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar ve Osmangazi Eski Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu katıldı.

Akmeşe, Okul Müdürleriyle Buluştu Akmeşe, Okul Müdürleriyle Buluştu

Yalova Universite Taskent Tip Isbirlik (3)Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, bu iş birliğinin Yalova Üniversitesi’nin akademik başarısını artıracağını ve uluslararası alanda daha geniş bir ağ oluşturmasına katkı sağlayacağını belirtti. Taşkent Tıp Akademisi Rektörü Rashid Yusupovich Ruzibaev ise, anlaşmanın her iki üniversite için de yeni fırsatlar sunacağını ve bilimsel araştırmalara büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Her iki üniversite de bu iş birliğinin uzun vadeli ve verimli olacağına dair umutlarını dile getirdi.

Yalova Universite Taskent Tip Isbirlik (4)Yalova Universite Taskent Tip Isbirlik (5)Yalova Universite Taskent Tip Isbirlik (1)

Kaynak: Haber Merkezi