Yalova’da Yahya Sinvar için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı Yalova’da Yahya Sinvar için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Yalovaspor, Yalova Kamyoncular Kooperatifi, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi, Yalova Seyahat kurucularından Yalova'nın çınarlarından 1935 Yalova doğumlu Ersen Kızılkaya 89 yaşında hayatını yitirdi.

Kızılkaya, dostları ve yakınlarının katılımıyla önceki gün Yalova Merkez Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Yalovaspor eski Başkanı Hasan Kızılkaya'nın babası olan Ersen Kızılkaya, geçmiş yıllarda YTSO Meclis Başkanlığı, Belediye meclis üyeliği görevlerinde bulunmuş, Yalova'da birçok STK ve Oda da başkanlık ve kurucu üye olarak görevler üstlenmişti. Yalova’nın ilk otobüsçülerinden biri olan Ersen Kızılkaya, Yalova’da birçok odanın, cemiyetin başkanlığını yapmak ve kuruluşuna imza atmakla tanınıyor. Yalova Kamyoncular Kooperatifi ve Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi kurucusu Kızılkaya, iş hayatına 13 yaşında başlayıp, Yalova’nın ilk uzun yol şoförlerinden birisi olmuştur.

1950’li yılların başından itibaren Yalovaspor Kurucusu Kayaspor’da futbol oynamaya başlayan Kızılkaya futbolculuğun yanı sıra taksicilik ve otobüsçülük yaptı. 1970’li yılların başında Yalova Şoförler Odası Başkanlığı ve YTSO Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yalova Esnaf Kredi Kooperatifi ve Yalova Kamyoncular Kooperatifin Kurucu Başkanlık görevlerinde bulundu. Ersen Kızılkaya'nın cenazesi Yalova Merkez Camiinden kaldırılarak Yalova şehir mezarlığına defnedildi. Ersen Kızılkaya'nın cenazesine spor, siyaset ve iş dünyasından birçok kişi katılırken, Yalova İl Protokolü, STK Temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile Ersen Kızılkaya'nın yakınları ve sevenleri ile çok sayıda Yalovalı merhumu son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak: Haber Merkezi