TBF’nin İl Temsilci Başvuruları Başladı TBF’nin İl Temsilci Başvuruları Başladı

Türkiye’de son aylarda yaşanan çocuk istismarı ve cinayetleri vakalarına bir diğer kanayan yaramız olan kadına şiddet ve cinayetler eklenmişti. Olayların ülke gündeminde birinci sırada yer almasının ardından farklı toplumsal kesimlerden tepkiler yükseldi. Birbirinden farklı hayat ve yaşam tarzlarına sahip insanlar ortak bir duygu geliştirerek yaşanan kötü olaylara karşı birlik oldu.

Meydana gelen olaylara tepki vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla ilimiz Yalova’da da güzel örnekler ortaya çıkıyor. Bu kapsamda Yalova Beşiktaş Derneği mensubu olan kadın taraftarlar, ilimizdeki okul öncesi eğitim kurumlarından biri olan Meraklı Çocuk Anaokulu’na giderek anlamlı bir eyleme imza attı. Kadın taraftarlar, anaokulunda görev yapan öğretmenlere çiçek takdim ederken, eğitim gören minik öğrencilere ise boyama kitabı hediye etti.

Yalova Besiktaslilar Dernek Kadin Taraftar Anaokulu Ogretmen Cicek Öğrenci Boyama Kitap Hediye Farkindalik (2)“Gerekli önlemleri almak hepimizin sorumluluğudur”

Gerçekleştirdiği farkındalık eylemine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulunan Yalova Beşiktaşlılar Derneği, “Yalova Beşiktaşlılar Derneği olarak, ülkemizin kanayan yarası haline gelen çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmayacağız! Yalova Meraklı Çocuk Anaokulu'nu ziyaret ederek, bu minik yüreklere dokunmak ve onların masum gülüşleriyle karşılaşmak bizlere umut oldu. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, geleceğimize dair inancımızı tazeledi. Onlara küçük hediyelerimizle neşe katarken, öğretmenlerimizin de özverili çalışmalarını takdir ettik. Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde en büyük pay sahibi olan öğretmenlerimize teşekkür eder, onların değerini bir kez daha vurgulamak istedik. Ancak unutmayalım ki, bu neşe dolu tabloların ardında, ülkemizde yaşanan acı gerçekler de var. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın güvenliği için hep birlikte daha çok çalışmalı, farkındalık yaratmalıyız. Bu konuda duyarlılığımızı artırmak ve gerekli önlemleri almak hepimizin sorumluluğudur. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, onları korumalıyız!” ifadelerine yer ver verdi.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel