Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, il genelinde artan sivrisinek, kara sinek ve larva popülasyonuyla etkin bir mücadele yürütüyor. Belediye ekipleri, ilin 14 mahallesinde ULV (Ultra Düşük Hacim) yöntemiyle ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sivrisinek ve kara sineklerin oluşturduğu sağlık risklerini minimize etmek amacıyla yürütülen bu önleyici çalışma kapsamında, belediye ekipleri yoğun bir şekilde saha çalışmalarına devam ediyor. ULV yöntemi, etkili ve hızlı sonuç alınmasına olanak sağlayarak, halk sağlığının korunmasında önemli bir rol üstleniyor.

Yurtta ve Yalova Hava Durumu Yurtta ve Yalova Hava Durumu

Yalova Belediye 14 Mahalle Kara Sivri Sinek Lavra Ilaclama (3)Başkan Gürel, “Vatandaşlarımızın sağlığı için tüm tedbirleri alıyoruz”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığını en üst düzeyde korumak için belediye olarak gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Kara sinek ve larvalarla mücadelemizde teknolojinin sunduğu en etkin yöntemleri kullanarak, ilimizin her noktasında hızlı ve etkili bir şekilde ilaçlama yapıyoruz” dedi.

Yalova Belediye 14 Mahalle Kara Sivri Sinek Lavra Ilaclama (1)Haftanın Tüm Günlerinde İlaçlama Yapılıyor

Yalova Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ilaçlamanın hava koşulları ve mahalle sakinlerinin taleplerine göre düzenlendiği belirtildi. ULV ilaçlamalarının haftanın tüm günleri saat 19.00 ile 24.00 saatleri arası, kara sinek ilaçlamalarının ise haftanın üç günü sabahın erken saatleri olan 04.00 ile 07.00 arasında yapıldığı bildirildi. 

Yalova Belediye 14 Mahalle Kara Sivri Sinek Lavra Ilaclama (5)GPS Sistemi İle İlaçlama Araçları Takip Ediliyor

Yetkililer, bu çalışmaların halk sağlığını korumak amacıyla titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. İlaçlama araçlarının GPS sistemi ile takip edildiği, tüm mahalle ve sokaklarda ilaçlama yapıldığına vurgu yapıldı. Bu çerçevede, Yalova Belediyesi’nin karasinek ve larvalarla mücadeledeki kararlılığı ve bilinçli yaklaşımı, il genelinde yaşayanların sağlıklı bir çevrede yaşamalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Bülten