GÜNDEM

Yalova Belediye Meclisi Toplanıyor!

Yalova Belediye Meclisi 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısını, 7 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirecek.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından üye yapısında büyük bir değişiklik yaşanan Yalova Belediye Meclisi’nin Olağan Toplantıları yapılmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 19 üye ile iktidar olduğu ve AK Parti’nin 13 üye ile muhalefet durumunda kaldığı Belediye Meclisi’nin Ekin Ayı Olağan Toplantısı, 7 Ekim Pazartesi günü saat 14:30 gerçekleşecek. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılacak toplantıya Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlık edecek ve meclise gündemine gelecek konular oylama yapılarak karara bağlanacak. 

Meclis Gündeminde Ne Var?

1)      Açılış ve yoklama.

2)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; Gelirler Müdürlüğü talebi ile Fevziçakmak Mahallesi, 790 ada, 1 parsel ve Kirazlı Köyü, 3009 ada, 1 parselde plan değişikliği yapılmasına ilişkin konunun görüşülmesi ile ilgili teklifi

3)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; muhtelif cadde ve sokaklara inşaat yasağı uygulanması ile ilgili teklifi.

4)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; Ramazan Aydemir tarafından 05.08.2024 tarih ve 221 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onanan plan değişikliğine yapılan itirazın görüşülmesi ile ilgili teklifi.

5)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; Yusuf Güner tarafından mevzi İmar planlarının mevzuat İle çelişen kısımlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin talebinin görüşülmesi ile ilgili teklifi.

6)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; Gelirler Müdürlüğü tarafından Samanlı Köyü, 238 ada, 6 parselde plan değişikliği yapılmasına ilişkin talebinin görüşülmesi ile ilgili teklifi.

7)      İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün; 2024 Yılı Gelir Tarifesinde değişiklik yapılması ilgili teklifi.

8)      Gelirler Müdürlüğünün; İlimiz Gaziosmanpaşa Mahallesi, ada 926, parsel 14 sayılı, 358,03 m2 yüzölçümlü taşınmaz malın 6685/35803 (66,85 m2) hissesinin Maliye Hazinesine bedelsiz devri ile ilgili teklifi.

9)      Gelirler Müdürlüğünün; İlimiz Merkez Bahçelievler Mahallesi Gazipaşa Caddesi 17 Ağustos Parkında bulunan Yalova İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmiş ve tahsisi iptal edilmiş taşınmazın mevcut haliyle (bedelsiz) Turizm Şube Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Yalova İI Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi ile ilgili teklifi.

10)   Gelirler Müdürlüğünün; Marmara Yalova Gaz Dağıtım A.Ş'nin 24.06.2024 tarih ve 2024/13 sayılı yazısına istinaden, şirket kendi hissesinin %10'luk kısmının devri hakkı ile ilgili teklifi.

11)   İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün; memur dolu ve boş kadrolarında derece değişikliği yapılması ile ilgili teklifi.

12)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; 2024 Yılı Gelir Tarifesinde GSM Anten Yeri Tahsis Ücreti, GSM anteni (KULE) yıllık yer tahsis ücreti ve Yer Seçim Belgesi Ücretlerinin hesaplanması ile ilgili 2022-2023 tarihleri arasında sehven yapılan hataların düzeltilerek yeniden belirlenmesi ile ilgili teklifi.

13)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; Yalova Merkez Pazaryerinde bulunan çeyrek parsel kapalı dükkanların (herhangi bir sebepten kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda) 2024 yılı kira bedeli tarife fiyatlarının güncellenmesi ile ilgili teklifi

14)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; Mülkiyeti Belediyemize ait Fevzi Çakmak Mahallesi 1500 ada Iparsel 5344.45 m2 (Arsa), Gaziosmanpaşa Mahallesi 786 ada 4 parsel 2863.05 m2 (Arsa), Gaziosmanpaşa Mahallesi 1232 ada 10 parsel 9930.87 m2 (Arsa) taşınmaz malların Belediyemizin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim borçlarına karşılık mahsuben Sosyal Güvenlik Kurumuna devrinin yapılması ve ayrıca devredilen taşınmazın bedelinin borcumuzdan fazla olması halinde kurumumuzun iştiraki olan şirketlerin borçlarından düşürülmesi ile ilgili teklifi.

15)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; Mülkiyeti Belediyemize ait Rüstempaşa Mahallesi 1423 ada 18 parsel (Cami+Trafo), Samanlı 151 ada 3 parsel (Spor Tesisi) taşınmaz malların Belediyemizin Yalova Vergi Dairesine olan vergi borçlarına karşılık mahsuben Yalova Vergi Dairesine devrinin yapılması ve ayrıca devredilen taşınmazın bedelinin borcumuzdan fazla olması halinde kurumumuzun iştiraki olan şirketlerin borçlarından düşürülmesi ile ilgili teklifi.

16)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; Gaziosmanpaşa Mahallesi 2497 Ada Parsel I l'de 534,25 m 'lik yüzölçümü bulunan arsanın hisse Pay/Payda 1487/2400 denk gelen 331,01 m2'si Yalova Belediyesi'ne ait olup, 913/2400'lük hisse pay/payda oranına denk gelen 203,24 m2'si Yalova II Özel İdaresinin arsasında bulunan Belediyemize ait taşınmazın, Belediyemizin Yalova Vergi dairesine olan vergi borçlarına karşılık mahsuben Yalova Vergi Dairesine devrinin yapılması ve ayrıca devredilen taşınmaz bedelinin borcumuzdan fazla olması halinde kurumumuzun iştiraki olan şirketlerin borçlarından düşürülmesi teklifi.

17)   Mali Hizmetler Müdürlüğünün; mülkiyeti Belediyemize ait Bahçelievler Mahallesi, 1397 ada 9 parsel 7838,69m2 taşınmaz malın Belediye Kanununun 15. ve 69. maddeleri gereğince Hazineye ait Bağlarbaşı 1298 ada 3 parsel 39035,34m2 lik kısmının tamamen yada kısmen trampa edilmesi ile ilgili teklifi

18)   Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün; Belediyemiz ve Yalova Rahmiye Palabıyık Turizm Folklor Araştırma ve Geliştirme Vakfi arasında yapılması planlanan ortak hizmet projeleri kapsamında tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi ve protokol imzalanması konusunda Belediye Başkanı Mehmet Gürel'e yetki verilmesiyle ilgili teklifi.

19)   Makine ikmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünün; İBB Başkanlığına ait İETT'de (İstanbul Elektrikli Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğünde) aktif olarak toplu taşıma hizmetinde kullanılmayan (I) adet solo otobüsün Belediyemize devri ve bu kapsamda tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi ve protokol imzalanması konusunda Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e yetki verilmesiyle ilgili teklifi.

20)   Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (BURSA) ile Yalova Belediye Başkanlığı arasında "Yalova Merkez Kazımiye Deresi Islahı 2. Kısım” işinde, inşaatın başlamasından, İşletmeye açılması ve işletme süresince karşılıklı görev, yetki ve sorumluluklarını İçeren protokolün İmzalanması hususunda Belediye Başkanı Mehmet Gürel'e yetki verilmesi ile ilgili teklifi.

21)   Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (BURSA) ile Yalova Belediye Başkanlığı arasında "Yalova Körderesi Islahı” işinde, inşaatın başlamasından, işletmeye açılması ve işletme süresince karşılıklı görev, yetki ve sorumluluklarım içeren protokolün imzalanması hususunda Belediye Başkanı Mehmet Gürel'e yetki verilmesi ile ilgili teklifi

22)   Strateji Geliştirme Müdürlüğünün; 2025-2029 Yılı Stratejik Plan Taslağının görüşülmesi ile ilgili teklifi.

23)   Strateji Geliştirme Müdürlüğünün; 2025 Yılı Performans Programının görüşülmesi ilgili teklifi.

24)   Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tekliflerinin görüşülmesi.

25)   Trafik Düzenleme Komisyonu Kararlarının görüşülmesi.

26)   Plan ve Bütçe Komisyonu Kararlarının görüşülmesi.

27)   İsim verilmesi ile ilgili tekliflerin görüşülmesi.

28)   İmar Komisyonu Kararlarının görüşülmesi.

29)   Dilek ve Temenniler.

30)   Kapanış.