GÜNDEM

Yalova Barosu’ndan Yürüyen Köşk’te Kokteyl

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, kurum müdürleri ile pek çok genç avukat ve basın mensubunun katıldığı etkinlikte, Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş tarafından yeni adli yıl açılışına dair bir konuşma gerçekleştirildi.
Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş konuşmasında, “Protokolümüzün birbirinden kıymetli mensupları, değerli meslektaşlarım, kıymetli hakimlerimiz, değerli yargı mensupları, basınımızın değerli camiası, tüm misafirlerimiz. Adli yıl açılış kokteylimize hepiniz hoş geldiniz. Yalova’nın ilk kadın Baro Başkanı olarak, bugün bu kürsüden sizlere hitap edebilmenin şerefine nail olduysam, şehrimizi kıymetli bir kadın valimiz yönetiyor ve değerli bir başsavcımızsa kadınsa, bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.
Bu nedenledir ki Cumhuriyetimizin 100. yılında Yalovamız için manevi değeri çok yüksek olan Ata’mızın köşkünde bu açılışımızı gerçekleştirmek bizler için çok kıymetliydi. Yalova Barosu olarak her geçen gün büyüyor, genç meslektaşlarımızın aramıza katılmasıyla daha da güçleniyoruz. 2023 – 2024 yılı, adli yılın gerçekleştirdiği şu günlerde 471 avukat ve 47 stajyer avukatımız baromuza kayıtlı bulunmakta. Ancak yeni adli yılın başında, heyecan ve umut yerine her gün artan mesleki ve hukuki sorunlarımız nedeniyle de kaygılıyız. Mesleğimizi evrensel insan hakları temelinde ve meslek onuruna yaraşır bir şekilde icra etmemiz için hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve adil yargılama hakkı ideallerinin hayata geçirilebilmesi ve savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmesi gerekmektedir. Vatandaşların kendilerini hukuki güvenlik içerisinde hissettikleri ülkeleri diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımız ve tarafsız bir yargının varlığıdır. Adalet mülkün temeli, adalet teminatı bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının teminatı ise savunma hakkı ve avukatlardır.
Her gün her mecrada tekrarladığımız meslek sorunlarımızı yeniden dile getirmek istemiyorum. Sorunların çözümü için ivedilikle çalışmalar yapılması ve gerekli önlemlerin alınmasını temenni ediyoruz. Tüm hukuk camiasının yeni adli yılını kutluyor, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçirildiği ve adil kararların verildiği bir yıl olmasını temenni ediyor, tekrar katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Tuğba ALTIN/Haber