SPOR

YABİS’ten Fethiye Çıkarması

2023’ün ardından 2024 yılında yapılan yarışmalarda rüzgar gibi esen bunun sonucunda Türkiye Genel Klasmanda +40, +55 ve +60 master yaş kategorilerinde büyük bir başarıya imza atan Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Likya Granfo yarışmasında kürsüye ambargo koydu.

10 ülkeden 350’ye yakın bisiklet sporcusunun katıldığı Likya Granfondo bisiklet yarışı Şehit Fethi Bey Parkı’nda start aldı. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit’in startıyla başlayan etkinlik ödül töreni ile son buldu.

Yalovalı sporculardan Beyza Ersan mücadele ettiği kısa parkur kadınlar 19-34 yaş kategorisinde hem genel klasman da hem de kendi yaş kategorisinde ikincilik kazandı. Yine bir diğer sporcumuz Yusuf Kara kısa parkur erkekler 40-44 yaş kategorisinde kürsüye çıkıp gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bisiklet denilince akla ilk gelen isimlerden olan Bahadır Düner ise kısa parkur erkekler 55-59 yaş kategorisinde pedal basıp üçüncülüğü aldı.

Kısa parkur erkekler +60 yaşta mücadele eden Ahmet Hidayet Akyürek altın madalyaya uzanırken, yine kısa parkur erkekler +60 yaş kategorisinde Harun Ertuğrul ikinciliğin sahibi oldu. Bu kategorideki bir diğer sporcumuz Arif Umca ise üçüncü sırayı aldı.Uzun parkur erkekler 55-59 yaş kategorisinde mücadele eden Osman Şirin altın madalyaya uzanırken, uzun parkur erkekler +60 yaşta Nurettin Bademci ve İbrahim Kesman iki ve üçüncü oldu.

Kulüp başkanı ve takım kaptanı Harun Ertuğrul ile antrenör Metin Bektaş önderliğinde son 2 yıla damga vuran YABİS Fetihye’de de 10 madalya alıp Yalova’ya dönüş yaptı.

YABİS Başkanı Ertuğrul,” Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kulübün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gidiyoruz. Bu yarışa da 20 kişilik ekibimizle katıldık. Ekip başarısına inanan bizler sporcu arkadaşlarımızla ülkede ses getirip Yalova adını hafızalara kazıyoruz. Aslında Yalova bisiklet konusunda şanslı bir il, bizler bunun bilinci ile çalışıyor ve diğer yandan gençlere de destek olup bisiklet sporunu halkımıza sevdirmeye çalışıyoruz. Sağlıklı nesillerin gelişmesi ise hedefimiz olup aramıza katılan güçlü isimlerle de ekibimizi şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına sokmaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar birçok kulübün başaramadığı bir başarıya imza atarken 60 sporcumuzla da Türk bisiklet sporuna katkı sağlıyoruz. Her yarışta mutlaka kürsü yapıp dönüyoruz. Bizlere destek için kulübümüzün ana sponsoru olan Burak Denizcilik sahibi Bektaş Demir kardeşime ayrıca diğer forma sponsorlarımız Vadişehir Çetinler İnşaat sahibi Bülent ve Sebahattin Çetin’e ve Atalyan Enerji Sistemleri firması yetkililerine teşekkür ederiz. Bu başarımız inşallah geniş kitlelerde ses getirecektir. ayrıca 52 kurumla çalışan bizler yanımızda olan herkese kapımızın açık olduğunu söylemek isteriz. Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Türkiye’de bir marka olmuştur. Ayrıca Türkiye Bisiklet Federasyonu’nda kulübümüzü temsil ediyoruz ve mutluyuz. Bu durum Yalova'mız ve bizler için gurur vericidir, bu başarılardan sonra yurdumuzdan birçok sporcu çıkaracağımıza ve milli formayı giyecek sporcularında kulübümüzden yetişerek ülkemize değer katacağına eminim” dedi.