Vali Kaya, “Trafik sorununun çözümü için 2 aşamalı bir planlama yaptık. Bu planlama henüz detaylandırılmasa da yüzeysel olarak belli durumda. Bunlardan ilki herhangi bir yapısal değişikliğe gitmeden, büyük yatırımlara ihtiyaç duyulmadan neler yapabiliriz. Bu, ‘A’ planımızdı. Ama bizim bir, ‘B’ planına da ihtiyacımız vardı. Bu anlamda da büyük yatırım gerekiyorsa nereye üst geçit, nereye alt geçit ya da bat-çık gerekiyor bu da bizim, ‘B’ planımızdı” dedi.

YAFEM’de Asri Karaarslan Uzun Dönemi YAFEM’de Asri Karaarslan Uzun Dönemi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla tanışma kahvaltısında bir araya geldi ve gündeme dair açıklamalarda bulunarak ilin en önemli problemlerinden trafik sorununu nasıl çözeceklerini anlattı.

Basından Sorumlu Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı SG Gv. Asb. Kd. Üçvş. Eren Deneri, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Yalova Üniversitesi Dr. Öğretim Üyeleri Yasin Yılmaz ile Yasin Özaslan’ın hazır bulunduğu kahvaltılı tanışma toplantısının açılış konuşmasını yapan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya,

“İnşallah bundan sonraki süreçte bu toplantılarımızı daha sık yapmak istiyoruz. Bugünkü yapacağımız kahvaltıyı bir milat olarak kabul edelim. Şimdiye kadar düzenli yapamadığımız toplantıları bundan sonra 2-3 ayda bir tekrarlayalım. Sizden gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda aramızdaki iletişimin daha hızlı gerçekleşebilmesi için beraber çalışalım istiyoruz. Bugün hem tanışma toplantısı olsun çünkü Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız yenilendi biliyorsunuz, çoğunuz ziyaret etti tanıştınız. Ama bugün hem onlar sizi tanısın, ben hepinizi neredeyse artık isminizi öğrendim biliyorum. Fakat onlar sizi çok iyi tanımıyor. Kısaca birbirimizi tanıyalım onlar kendileri anlatsın, siz kendinizi anlatın hem sohbet hem de muhabbet olsun.

Kendinizi rahat hissedin burayı bir muhabbet ortamı olarak görün. Hepimiz burada bir aileyiz ve bu ailenin bireyleri olarak hepimizi tanımak, zaman ayırmak, karşılıklı iletişimi daha iyi noktaya getirilmesi için gayret göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla bunu başlangıç olarak kabul edersek bundan sonraki süreçte sizlerle birlikte daha güzel projelere adım atmak isteriz. Çünkü siz Yalova’yı adım adım bilen, Yalova’daki insanların özelliklerini, hassasiyetlerini bilen, dengeleri bilen, burayı bizden çok daha iyi bize anlatabilecek olan kişilersiniz. Bu noktada sizleri dinlemek, sizlerden gelen önerileri dinlemek bizim için çok kıymetli. Bu toplantının, kahvaltının ben çok yararlı olacağını düşünüyorum hepimiz için. Biz kamu olarak her daim sizlerin yanındayız. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Hele ki son dönemde sosyal medyanın gücünün artmasıyla birlikte doğru haberin doğru şekilde ulaştırılması çok büyük önem arz ediyor.

Yaşadığımız şeyler bunu gösteriyor ki gerçekten yaptığınız iş çok kıymetli, sizin kanalınızla doğru haberin kontrollü bir şekilde ulaştırılması çoğu toplumsal olayı önlüyor, bununda farkındayız. Siz bizim gücümüzsünüz aslında bu gücünde çok ciddi bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Bizim yaşadığımız konulara baktığımızda ilk elden doğru bilgiyi resmi kaynaklardan paylaştığımızda bunun çok yönetilebilir olduğunu görüyoruz. Bu paylaşımlarda sizde bizimle beraber aynı görüşü sergiliyorsunuz doğru habercilik noktasında. Ben şu ana kadar bize vermiş olduğunuz destekten, katkıdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yalova için hepiniz tek yürek, tek bilek olmuşsunuz onunda farkındayım. İyi bir şey yapmak istediğimizde her zaman yanımızdasınız, yanı başımızdasınız. Bu süreçte yönetim ve etkileşim sonuçta. Bu etkileşimin doğru temele oturduğunda çok daha etkileşimin yüksek olduğunu görüyorum. Biz elimizden geldiğince eksiklikler neyse onları hızlı bir şekilde tamamlayıp bu noktada beraber çalışmaya gönülden varız diyoruz” dedi.

Yalova Vali Trafik Sorun Cozum Universite Ogrenci Taciz Iddia Aciklama (3)‘Çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik’

Açılış konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren Vali Kaya, şehrin en büyük problemi olan trafik sorununu nasıl çözeceklerine ilişkin açıklamada bulundu. Vali Kaya, “Yalova’da ki trafik sorunu ile ilgili gerek Yalova Emniyet Müdürlüğü ve gerekse Jandarma Komutanlığı’mız çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Sahadaki tecrübelerimizden yola çıkarak nerede hangi önlemi almamız gerekiyor bunları belirledik. Trafiğin akışının daha hızlı olması için nerede parklanma yasağı olmalı, nerede ücretli parklanma olmalı, nerede trafik ışıklarının daha rantabl çalışması lazım, nerede yaya geçidi olması gerekiyor, hangi alandan trafiği hangi alana vermemiz gerekiyor, minibüs cepleri nasıl olmalı, indirme ve bindirmelerde hangi kurallara uyulacak, okul çevrelerinde olunması gereken önlemler, ve daha bir çok konuyu detaylı olarak masaya yatırdığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun için 2 aşamalı bir planlama yaptık. Bu planlama henüz detaylandırılmasa da yüzeysel olarak belli durumda. Bunlardan ilki herhangi bir yapısal değişikliğe gitmeden, büyük yatırımlara ihtiyaç duyulmadan neler yapabiliriz. Bu, ‘A’ planımızdı. Ama bizim bir, ‘B’ planına da ihtiyacımız vardı. Bu anlamda da büyük yatırım gerekiyorsa nereye üst geçit, nereye alt geçit ya da bat-çık gerekiyor bu da bizim, ‘B’ planımızdı. Yani 2 aşamalı planlamada, hiçbir harcama yapmadan alabileceğimiz aksiyonlar var. Bir de harcama yaparak trafiğin daha etkili şekilde akması için yapmamız gereken şeyler var. Şimdi Belediyemizin Trafik Müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımız, Jandarma ve Emniyetteki arkadaşlarımız birlikte bu 2 aşamalı planlamayı çalışacaklar. Bunların ne kadarı biz şehirde karşılık bulur, ne kadarını hayata geçirebiliriz, belediye bunun neresinden tutmak ister bunlara bakacağız. Bu konularda uzlaşma sağladığımızda bu konunun tüm detaylarını da kamuoyumuzla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

‘Üniversite öğrencilerimizi rahat ettirmeyi amaçlıyoruz’

Üniversite öğrencilerinin yurtlara rahatça ulaşımını sağlamak adına üniversite ve yurtlar arasında bir üst geçit yaptıklarını söyleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Karayolları bu üstgeçidi inşa etti. Yani öğrencilerimizin üniversite ve yurt arasında toplu taşıma kullanma ihtiyacını da bu sayede ortadan kaldırmış olduk. Öğrencilerimiz istedikleri zaman 10 dakikalık bir yürüyüşle yurtlara da, üniversiteye de rahatça ulaşabilirler. Ama öğrencimiz yine de minibüsle yurda gitmek istiyorsa bu anlamda da cüzi bir ücretle yurda ulaşabiliyor. Yani öğrencilerimize yurtlara ve üniversiteye ulaşım anlamında bir alternatif de sunmuş olduk. Minibüsçülerimize de çocuklarımızı yurda getirdiklerinde yurdun kapısına kadar bırakmalarını söylüyoruz. Minibüsçülerimiz de buna sıkı sıkıya riayet ediyorlar. Geçen sene Termal’den merkez kampüse gelişte birtakım sıkıntılar yaşanmıştı, onu da bu sene çözdük. Hem Termal, hem de Akköy’deki minibüsçülerimiz Termal Kaymakamı nezdinde bir araya gelerek anlaşmaya vardırlar. Normalde 35 lira olan ücreti 25 liraya indirdik. Bunları da yurtlar açılmadan önce gerçekleştirdik. Proaktif olarak daha üniversite öğrencisi gençlerimiz ilimize gelmeden ne ile karşılaşacağımızı ön görerek bu hazırlıkları yaptık. Şu anda Termal’deki öğrencilerimiz 25 liraya, kampüs ve yurt arasında taşınıyor. Yalova’da yurtlarımızla, üniversite ve yurtlara ulaşım konusunda da bir sıkıntımız yok. Yalova’da ki öğrencilerimiz bizim misafirimiz. Bu noktadan bakarak onları rahat ettirmeye çalışıyoruz. Yalova’yı tanısınlar, sevsinler ve buradan da güzel anılarla ayrılsınlar istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalova Vali Trafik Sorun Cozum Universite Ogrenci Taciz Iddia Aciklama (4)‘Doğrudan bir taciz durumu yok’

Önceki gün meydana gelen ve şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği taciz iddialarına ilişkin sorulan soruya yanıt veren Yalova İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, “Bu şahıs Yalova Üniversitesi’nde okumuyor. Yalova’da ailesi ile yaşıyor. Lise mezunu birisi. Üniversitede yemek arzusu ile minibüsle üniversiteye gidip geldiğini ifade ediyor. Üniversiteye gittiği yönünde bir tespit de yok. Bakıldığında bir tutarsız görüntü var. Ama bunun psikolojik bir yönü var mıdır. Ona da mahkeme karar verecektir. Biz de sayın Valimizin koordinasyonunda olayı takip ettik. Şahsın yurda gittiği ya da girmeye çalıştığı yönünde de bir bilgi yok. Doğrudan bir taciz de yok. Sadece minibüsteki öğrencilerin paylaştığı video var. Öğrencilerimiz şahsın bakışlarından ve görüntüsünden rahatsız olmuşlar. Bunlar şu anda iddia.

Kaynak: Haber Merkezi