Kadın üreticilerin günleri kutlayan ve çiftçilerle tarımsal faaliyetler hakkında sohbet eden Vali Kaya, ‘Kent Tarımı ve Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirmesi projeleri kapsamında 65 çiftçiye 500 bini aşkın marul (kıvırcık) ve pazı fidesi verdi. Vali Kaya, programın ardından kadın çiftçileri sera ve tarlalarında ziyaret ederek hasat yaptı.

“Çocukluk ve Gençlik Yıllarım Bağ ve Bahçede Geçti”

Başkan Fazlaca Kooperatifte Kadınlarla Buluştu Başkan Fazlaca Kooperatifte Kadınlarla Buluştu

Çocukluk ve gençlik yıllarının bağ ve bahçelerde geçtiğini söyleyen Vali Kaya, “Uzun yıllar bizlerde bağ ve bahçelerde tarımla uğraştık. Çiftçiliğin ne demek olduğunu zorluklarını ve gün sonunda verimli olan hasatın verdiği mutluluğu bilen birisiyim. Ailemle birlikte çok uzun yıllar bu işlerle uğraştık. Bugün hem kadın üreticilerimiz hem de çiftçilerimiz ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetimi dile getiriyorum. Bakanlığımızın da desteğiyle her yıl olduğu gibi bu yılda fidelerimizi sizlerle buluşturduk. Desteğimiz sizlere her şekilde devam edecek. Bu vesile ile aramızda olan kadınlarımızın da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyor, hepinize verimli bir sezon geçirmenizi diliyorum” dedi.

Program, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yalova Vali Hulya Kaya Kadin Ciftci Gun 15 Ekim (5)

Yalova Vali Hulya Kaya Kadin Ciftci Gun 15 Ekim (3)

Yalova Vali Hulya Kaya Kadin Ciftci Gun 15 Ekim (4)

Yalova Vali Hulya Kaya Kadin Ciftci Gun 15 Ekim (2)

Kaynak: Haber Merkezi