GÜNDEM

Vali Dr. Kaya, Avrupa’yı Gezen Gençlerle Buluştu!

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Türkiye Gençlik Otobüsü” organizasyonu ile Avrupa’daki ülkeleri ve şehirlerini ziyaret eden gençler ve proje koordinatörünü makamında ağırladı.

Son 13 yılda toplam 600 genci, 34 ülke ve 48 şehirle buluşturan “Türkiye Gençlik Otobüsü” girişimi, gezilerine bu yıl da ara vermeyerek Türkiye Gençlik Otobüsü (GO) 14 projesiyle birlikte Türk gençlerini bir kez daha Avrupa ülkeleriyle ve şehirleriyle buluşturdu. Geçtiğimiz aylarda yapılan ve yoğun geçen mülakat sürecinin ardından 5’i erkek 8’i kadın olmak üzere toplam 13 genç, 9 Ağustos’ta başladıkları gezilerini 1 Eylül itibariyle sonlandırdı.

Gençler, Bulgaristan (Sofya), Romanya (Bükreş), Macaristan (Budapeşte), Avusturya (Viyana), Çek Cumhuriyeti (Prag), Almanya (Berlin, Füssen), Hollanda (Amsterdam), Belçika (Brüksel), Fransa (Paris), İtalya (Venedik, Pisa, Floransa, Roma, Bari) Vatikan (Vatikan), Yunanistan (İgoumenitsa, Selanik), ülkelerini ve şehirleri ziyaret ederek kültürlerini öğrendiler.

Vali Kaya Gençleri Ağırladı

Gezinin başlangıcından yaklaşık 2 hafta önce Yalova’ya gelerek burada şehir turu yapan gençler ve beraberlerindeki Türkiye Gençlik Otobüsü Koordinatörü Maksut Coşkun Dokunulmaz, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı ziyaret edip görüşme gerçekleştirmişti. Gezinin sona ermesinin ardından tekrar Yalova’ya gelen GO 14 ekibi, Vali Dr. Hülya Kaya’yı makamında ziyaret etti. Vali Kaya, 13 genç ve proje koordinatörü Dokunulmaz’a gezilerinin nasıl geçtiğini sordu ve elde edinilen deneyimleri öğrendi. Vali Dr. Kaya görüşmenin sonunda Türkiye Gençlik Otobüsü girişimine gerçekleştirdikleri organizasyon için teşekkür etti ve bir daha ki sene yapılacak gezi öncesi ziyaret sözünü aldı.