Bilecik grubunda yer alan Sarı Lacivertli ekip İstanbul’dan Büyükçekmece Belediyespor ve Sultanbeyli Belediyespor, Kocaeli’nden Beylikbağıspor ve Hisareynspor ile Sakarya’dan Erenlerspor ile mücadele edecek.
A ve B Gruplarındaki 9 haftalık normal sezonun ardından oynanan Play-Off yarı final maçlarıyla birlikte finale adını Acarspor ve Doğanspor yazdırmış Amatör Saha-1’de oynanan karşılaşmayı Sarı Lacivertli ekip 5-0 kazanarak Yalova şampiyonu olmuştu. Son hazırlıklarını Yalova Atatürk Stadyumunda tamamlayan Acarspor futbol ve teknik ekibi ardından Bilecik’e hareket etti.
2022-2023 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları 65 ilden 114 takımın katılımı ile 6’şar takımlı 17 grupta 27-30 Nisan 2023 tarihlerinde, 4 ’er takımlı 3 grupta ise 28 – 30 Nisan 2023 tarihlerinde olmak üzere toplam 20 tarafsız grup merkezinde oynanacaktır.
Birinci Kademe müsabakalarına aynı ilden iki ve daha fazla takımın katılması halinde, takımların hangi grup merkezlerine gideceğinin belirlenmesi için ilin ASKF Başkanı, TÜFAD Şube Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi ile ilgili takımların birer temsilcilerinin katılacağı kendi illerinde düzenlenecek toplantıda kura çekimi yapılacak.