SPOR

Türkiye Satranç Federasyonu’nun Yeni Başkanı Fethi Apaydın

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) 6. Olağan Genel Kurulu 9 Ekim Çarşamba günü Ankara Green Park Otel’de yapıldı.

İlimizden Ankara’ya giden kafilede Yalova Belediyespor’dan Sefa Demir ile Abdurrahman Baltacı, Altınkale Satranç Kulübü’nden ise başkan Ahmet Barış Eroğlu ile sayman Selçuk Karataş yer alırken oy kullanma işlemini gerçekleştirdiler.

5 Kasım 2012 tarihindeki genel kurulda TSF başkanlığına seçilen ve 12 yıl boyunca Türk satrancına hizmet eden Gülkız Tulay, başkanlık görevini Fethi Apaydın’a devretti. Olağan Genel Kurul’da TSF Başkanlığına Fethi Apaydın tek aday olarak katıldı. Oylamada 149 oyun 135’ni alan Fethi Apaydın, TSF’nin yeni başkanı oldu.

TSF Yönetim Kurulu Ömer Asım Ötegen, Turgay Seçkin Serpil, Alper Efe Ataman, Berk İpek, Kadir Açıkbaşlar, Ferat Bilgin, Mehmet Faruk Bülbül, İnanç Dinçsoy, Bülent Mert Dikeç ve Cesur Küçük’ten oluştu.

Genel Kurul’da Gülkız Tulay da oybirliği ile ‘Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanlığı’na seçildi.

6. Olağan Genel Kurul, saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başkanlık Divanı'nın seçilmesinin ardından Denetleme Kurulu Raporları okundu. Divan Başkanlığını Mithat Ertaş’ın yaptığı Olağan Genel Kurul'da, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu ibra edildi.

“Güçlü Bir Saha Çalışması Yaptık”

Genel Kurul’da TSF Başkanlığına seçilen Fethi Apaydın da yaptığı konuşmada, “İşimiz zor, çünkü basında satranç başarılarımızı gururla takip ettiğimiz dönemde iyi olanları daha da iyi yapmak zorundayız. Aldığımız sorumluluk duygusuyla motive olmaya hazırız. 12 yıl boyunca camiamız için çalışan, ailesinden ayrı kalan yeniden aday olmayacağı halde sponsor görüşmelerini devam ettiren Gülkız Tulay ve yönetimine, satranca emek vermiş herkese çok teşekkür ediyorum. Sürekli iletişim halinde olduk, güçlü bir saha çalışması yaptık. Bu süreçte yanımda olan eşime, aileme, yol arkadaşlarıma ve destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.