SPOR

Turan Eren Solgun ve İbrahim Hırçın Yeşil Yalova FK’da

Bölgesel Amatör Ligi(BAL) 9. Grupta şampiyonluk mücadelesi verecek olan ayrıca ilimizi Ziraat Türkiye Kupası’nda temsil edecek Yeşil Yalova FK’da imzalar atılmaya devam ediyor.

Özcan Sert yönetimindeki Yeşil Beyazlılar Turan Eren Solgun ve İbrahim Hırçın’ı renklerine bağladı. Yalova’ya gelen iki oyuncu başkan Yalçın Oruç’la görüşüp anlaşma sağladıktan sonra sözleşmelerini imzaladı.

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Yeşil Yalova FK ilk hazırlık maçını Çengelköy Spor Kulübü’yle gerçekleştirecek. 2024-2025 sezonu için geri sayıma başlayan Yeşil Beyazlı ekibimiz teknik ekibin raporu doğrultusunda gerekli noktalara transferlerini de sürdürüyor. BAL’daki ekibimiz son olarak genç oyuncu Turan Eren Solgun ve tecrübeli isim İbrahim Hırçın’ı kadrosuna kattı.

İbrahim Hırçın Kimdir?

1992 İstanbul doğumlu İbrahim Hırçın futbola 2004 yılında Rumeli Kavağı’nda başladı. Ardından Tophane Tayfun ve Beykozspor 1908 A.Ş. takımlarında mücadele etti. 2012 yılında Turgutluspor ile profesyonelliğe adım attı. 2015 yılında Fatih Karagümrük A.Ş.’nin yolunu tuttu. Fethiyespor, Tarsus İdmanyurdu, Serik Belediyespor, Kahramanmaraş Spor A.Ş.’de oynadıktan sonra son iki sezonda Ergene Velimeşespor için mücadele etti. U21 Ligi’nde 9 kez, Türkiye Kupasında 13 maçta oynayıp 1 gol attı.

TFF 2. Liginde 146 müsabakada 1 gol, TFF 3. Liginde 76 maçta oynadı. Bölgesel Amatör Ligi’nde ise 6 karşılaşmaya çıktı. İslami Dayanışma Oyunları’nda ise Olimpik Mili takım formasını 5 kez giyme başarısı gösterdi.

Turan Eren Solgun Kimdir?

2006 yılında İzmir’de dünyaya gelen Turan Eren Solgun futbola 2015 yılında Yalova’da Acarspor’da başladı. Genç oyuncu ardından Bursa Nilüfer Gençlik ve Spor Kulübü’ne katıldı. Sonrasında Gümüşordu Genç Futbol Kulübü, Manisa Futbol Kulübü ve Altay formalarını terletti. Geçen sezonu ise Yalovaspor çatısı altında Süper Amatör Küme şampiyonluğuyla noktaladı. Başarılı oyuncu Elit Akademi Ligi U16 ve U17’de toplam 11 maça çıktı.