Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var? Yalova Sinemalarında Bu Hafta Ne Var?

Geçtiğimiz Cuma günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda her yıl düzenlediği özel gece ile bu yıl 40. yıl kuruluş yıldönümünü kutlamalarını birleştiren Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), büyük bir gövde gösterisinde bulunmuştu. Geçmişten günümüze kadar bünyesinde dans eden Yalovalıları bir araya getiren TUFAG, nesilleri birleştirerek özel bir geceye imza atmış ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanmıştı.

Her yıl geleneksel olarak Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenleyerek farklı kültürleri Yalovalılar ile buluşturan TUFAG, Yalova’daki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında öncü oluyor. Festivali bu yıl 37. kez düzenleyen TUFAG, açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi.

2-7 Temmuz arasında gerçekleştirilecek festivale katılacak 9 ülkeden 7’si olan Bulgaristan, Gürcistan Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C), Kolombiya ve Kuzey Makedonya dans grupları açılış yürüyüşüne katılırken, Uruguay ve Bolivya ekipleri yolcuklarını tamamlayıp Yalova’ya ulaşamadıkları için açılışta yer almadı. Gazipaşa Caddesi’ndeki Vali Konağı önünde toplanan 7 ülkenin dans grupları büyük bir coşkuyla cadde boyunca kortej halinde yürüyüşlerine başladı. Yalovalıların büyük ilgi gösterdiği yürüyüş sırasında dans grupları, kendi ülkelerinin geleneksel müziklerini müzik enstrümanlarıyla ve şarkılar eşliğinde icra etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na toplanan Yalovalılar, Türkiye ve Avusturya arasında oynanacak Avrupa Şampiyonası 2. Tur eleme maçı öncesi 7 ülkenin dans gruplarının performanslarını büyük bir dikkatle takip etti.

Kortej halindeki yürüyüş ile başlayan ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikle son bulan Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin ilk günü başarıyla tamamlandı.

Festivalin Kalan Programı;

04 Temmuz 2024

Termal – Çınarcık

05 Temmuz 2024

Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması

06 Temmuz 2024

Altınova – Çiftlikköy

TUFAG’tan Görkemli Açılış Foto Galeri: TUFAG’tan Görkemli Açılış

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel