Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), düzenlediği etkinliklerle Yalova’nın tanıtılması konusunda öncü olmaya devam ediyor. 1984 yılında kurulduktan sonra Uluslararası Halk Dansları Festivali’ni Yalova’da düzenlenemeye başlayan TUFAG, bu yıl 37.si düzenlenecek festival için 9 farklı ülkeden dansçılar getirdi. 2 Temmuz Salı günü Gazipaşa Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüş kortejinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen gösteriyle birlikte festival start aldı.

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (7)

TUFAG’ın getirdiği Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, KKTC, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay ülkelerinden dansçılar, festival haftası kapsamında Çınarcık’a geldi. Burada gerçekleşen yürüyüşün ardından “Çınarcık Gecesi” Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Alanı dolduran Çınarcıklılar, yerel danslarını gerçekleştiren ekipleri büyük bir heyecanla takip etti.

TUFAG’ın düzenlediği festival haftası, 5 Temmuz Cuma gecesi saat 21:00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ile devam edecek.

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (4)

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (5)

Halk Sağlığı Haftası’nı Kutladılar Halk Sağlığı Haftası’nı Kutladılar

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (3)

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (2)

Yalova Cinarcik Halk Danslari Tufag Gece Gosteri (1)

Kaynak: Haber Merkezi