SPOR

TSBL Başvuru Süreci Bugün Tamamlanıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF) himayesine geçen Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri için 2024-2025 sezonu başvuruları bugün sona eriyor. Geçen sezon ilk kez TBF çatısı altında oynanan liglerde birçok sorun yaşanmasına karşın Süper Ligin yanı sıra 1-2 ve 3. Liglerde sezon tamamlanmıştı. 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayan liglere katılım süreci, 5 Ağustos 2024 pazartesi günü mesai bitiminde tamamlanacak.

Geçen yıl Süper Ligde mücadele eden ancak küme düşen HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün yeni sezona katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin yanı sıra 1-2 ve 3. Liginde yer alan takımlar başvuru evraklarını en geç pazartesi gününe kadar Türkiye Basketbol Federasyonu’na bağlı ilgili müdürlüğe ulaştırmaları kulüplerden istendi.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinde ise yeni sezonda TBF İstanbul İl Temsilciliği görevini sürdüren Turgut Paşalı sorumlu olacak. Geçen sezon birçok sorunun yaşandığı liglerde Paşalı’nın tavrı ve kararları da merak konusu olmaya başladı.