SPOR

Semt77 Yalovaspor Bütçesine Göre Kadro Kuracak

2024-2025 sezonunda Avrupa’nın en önemli ligleri arasında yer alan Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi(BSL)’nde yer alacak Semt77 Yalovaspor’da sessizlik sürüyor. Ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren birçok kulüp gibi Yeşil Kırmızılı ekibimizde derinden yaşıyor.

Türkiye Basketbol Ligi’nde ikinci kez şampiyonluk yaşayan ve müzesine kupayı ekleyen Semt77 Yalovaspor’un başkanı Orbay Tuna, gelecek sponsorluk ve maddi destekler sonrasında takımı oluşturacaklarını ifade etti.

Faruk Beşok’la yola devam etmeyi planlayan Semt77 Yalovaspor, ilk yabancı transferini  Travis McConico’yla gerçekleştirmişti. Temsilcimiz geçen sezon kadroda yer alan Kadir Bayram, Mehmet Alemdaroğlu ve Ege Özçelik’le prensipte anlaşma sağladı.

“Avrupa’nın en iyi liginde bütçemiz doğrultusundaki kadromuzla mücadele edeceğiz”

Semt77 Yalovaspor Başkanı Orbay Tuna, “Takımımız 2023-2024 sezonunda normal lig şampiyonu olarak tarihinde ikinci kez Süper Lig’e yükselme başarısı göstermiştir. Ancak aradan geçen zamana rağmen yeterli desteği bulamadık. Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ister istemez bizleri de etkiledi. Geçtiğimiz günlerde lige başvuru evraklarımızı tamamlayıp federasyona ilettik ve resmi bir şekilde lige katılım hakkı yakaladık. Şimdi önümüzde zorlu bir süreç var. Bütçemize göre takım kurup Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Yalova’nın marka yüzü ve elit bir spor olmasına rağmen basketbolda şuana kadar herhangi bir destek yok. Avrupa’nın en iyi liglerinden birisindeyiz. Bu ligde mücadele edecek bir başarı yakaladık. Ancak bu başarıya destek bulamıyoruz. Sponsor ve maddi destek durumuna göre yüksek bütçeli ya da düşü bütçeli bir ekip kuracağız ve ilimizi temsil edeceğiz. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka başta olmak üzere BSL’de birbirinden zorlu ve yüksek bütçeli takımlar var. Bu ekiplerle Süper Lig’de yarışacağız” diye konuştu.