SPOR

Satranç Şampiyonları İlan Edildi

Yalova Satranç İl Temsilciliği 2024 yılı organizasyonu kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı Anısına Yalova Elo Satranç Turnuvası düzenledi.

Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destek verdiği organizasyona 90. Yıl Spor Salonu ev sahipliği yaptı. A kategorisi, B Kategorisi, 12 Yaş ve altı kategorisi ile 8 yaş ve altı kategorisi olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride gerçekleşen turnuvada Yalova’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Düzce, Balıkesir ve Tekirdağ’dan olmak üzere toplam 89 sporcu hamle yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı Anısına Yalova Elo Satranç Turnuvası İsviçre sistemine göre 6 tur üzerinden gerçekleştirildi. Büyük çekişmenin sahne olduğu organizasyonun sonunda ilk 3 sporcuya kupa 4 ve 5. olanlara madalya ve yönergede yazılı özel ödüller verildi.

Turnuva sonunda 34 sporcunun yer aldığı ve kıran kırana müsabakaların yaşandığı A kategorisinde şampiyonluk ipini Deniz Dirikolu göğüsledi. İkinciliği Uğur Barkın Tahaoğlu, üçüncülüğü Yiğit Akkaya kazanırken dört ve beşinci sıralarda Arda Yusuf Yalçın ve Kerem Arhan yer aldılar.

B kategorisinde mutlu sona Umut Güngör ulaştı. Güngör’ü Utku Özek ikinci, Yiğit Elçi üçüncü sıradan takip etti. Tibet Çakır ile İzzet Sünter dört ve beşinci sıraları aldı. 12 yaş ve altı kategoride birincilik Pars Haznedaroğlu’nun oldu. Bu kategoride ikinciliği Selim Kara, üçüncülüğü Deniz Ege Duran, dördüncülüğü Batu Bayrakçı ve beşinciliği de Abdullah Emir Karafil kazandı.

8 yaş ve altı kategoride şampiyonluğu Mert Umut Eskiköy kazanırken, Uzay Uyumazer ikinci, Gizem Takaz üçüncü, Mert Kahraman dördüncü ve Osman Eray Herdem’de beşinci oldu.

Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,” Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı Anısına Yalova Elo Satranç Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı da başarılar diliyorum” dedi.