Yalova’nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü Yalova’da çeşitli etkinlikler kutlanırken, ilimizin önemli isimlerinden günün anlam ve önemine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu isimlere Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Bahçekapı da katılırken, Yalova Üniversitesi’nin web sitesinden ve resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayınlandı.

Yalova Üniversitesi’nden 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi'ne Katılım Yalova Üniversitesi’nden 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi'ne Katılım

“Son 20 yılda gelişen bir şehir haline geldik”

Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını söyleyen Rektör Bahçekapılı, “Bu özel gün, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Tarihi zaferlerle dolu necip milletimiz, bağımsızlık bayrağını geleceğe taşımayı sürdürecektir. Yalova’mız özellikle son 20 yılda dinamiklerini her geçen gün geliştiren bir şehir haline gelmiştir. Kentimizin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine tanıklık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yalova Üniversitesi olarak, bu gelişime katkı sağlamaya devam edecek ve Yalova'nın daha da büyümesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm Yalova halkının kurtuluş gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi