ÖZEL HABER

Rahmi Üstel Caddesi’ndeki Trafik ve Park Sorunu Kangrene Dönüşüyor!

Adnan Menderes Mahallesi Rahmi Üstel Caddesi’nde üzerinde gittikçe artan trafik ve park sorunu vatandaşların şikayetlerine neden oldu.

Yıllar ilerledikçe nüfusu artan Yalova’da yeni yerleşim yerleri ortaya çıkıyor. Şehrin büyümesi ve genişlemesinin ardından nüfus yoğunluğu da artıyor. Bu yerlerden biri olan Adnan Menderes Mahallesi Rahmi Üstel Caddesi Toki tarafındaki bölgede çeşitli sorunlar boy göstermeye başladı. Yalova’ya gelen göç üzerine yerleşim alanı oluşan bölge, uğrak yeri olmaya başladı. Ne var ki bu durum alanda trafik sorunu olmasına ve park problemi yaşanmasına neden oluyor. Bu durum hafta içi mesai çıkış saatlerinde daha da artmaya başlarken, zaman zamanda olsa araçları park etme konunda vatandaşlar arasında tartışmalar çıkıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bölgeye gittik. Mahalle sakini esnaflar ve vatandaşlar kangren haline dönüşen bu sorunla ilgili şikayetlerini mikrofonlarımıza anlattı. Görüşmelerimiz sırasında bölgeden geçen bir mahalle sakinleri mikrofonlarımıza konuştu ve yaşadıkları sorunların yıllar geçtikçe daha arttığını söyleyerek yetkileri tedbir almaya çağırdı.

“Tedirgin oluyoruz”

Bölgedeki “Ufuk Oyuncak” adlı bir işlemede çalışan Hikmet Üstün konuyla ilgili olarak, “Buradaki herkes bu durumdan şikayetçi. Şöyle bir etrafınıza bakın… Şuradaki durağın konumu bile kötü etkiliyor. Merkez ufak olduğu için herkes bu tarafa doğru kaçıyor. Burada da yerleşim yeri çok olduğu için insanlar sıkışıyor. Biz kendi kapımızın önünde park yeri bulamıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölgede çok sayıda trafik kazası olduğunun bilgisini veren Üstün, “Hatta geçenlerde bir tane araç durağa girdi ve patronumuzun arabasına çarpıyordu. Biz burada vakit geçirmek için çay ve kahve içip oturduğumuz zaman tedirgin oluyoruz. Aşırı hız yapıyorlar ve gürültü çok fazla. Bu durum ne kadar daha sürer bilmiyorum” dedi. Çalıştığı bölgedeki trafik sorunun düzeltilmesi için esnaflardan imza topladıklarını vurgulayan Üstün, “Belediyeye ilettik. Bir hafta sonra buraya gelip durağın konumunu ölçtüler. Ondan sonra hiçbir şey olmadı. Büyük ihtimalle konumu doğru olarak değerlendirdiler. Biz ne kadar esnaf toplayabilirsek topladık ve görevimizi yaptık. Artık kendilerinden hareket bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Müşterilerimiz park edecek yer bulamıyor”

Bölgedeki durumdan bir diğer şikayetçi isim olan Toki Erkek Kuaförü işletmesinin ortaklarından kuaför Selman Derak, “2018 yılından beri bu bölgede çalışıyorum. Özellikle arkamda gördüğünüz ışıklarda problemler var. Işık yansa dahi buna çok uyulmuyor. Bu sabah bir olay yaşadım. Kızımı okula götüreceğim… Karşıya geçebilmek için trafiğin bitmesini bekledim. Özellikle akşam saatleri burada da ve karşıda da ikili sıra oluyor. Kazalar meydana geliyor” ifadelerini kullandı. Bölgede park probleminin ciddi noktada olduğunun bilgisini veren Derak, “Müşterilerimiz yer bulamıyor. Randevulu müşterimiz geliyor, yer bulamadığı için aracı iki cadde aşağı bırakıyor” dedi. Mikrofonlarımıza konuşan diğer vatandaşlar gibi trafik kazalarının meydana geldiğini açıklayan Derak, “50 metre aşağıdan dönüp gideceğine buradan iki aracın döndüğüne şahit olduk. İnşallah bununla ilgili çalışmalar yapılır ve rahatlarız” şeklinde konuştu.

Muhabir-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Sezgin Altınel