EĞİTİM

Müdür Akmeşe; Aynı Üzüntü ve Acıyı Derinden Hissediyoruz

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. Yıldönümü üzerine anma mesajı paylaştı.

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen ve Yalova’nın da dahil olduğu çevre illeri etkisi altına alan Marmara Depremi’nin getirdiği acılar unutulmuyor. Depremin 25. Yıldönümü üzerine Yalova’nın birçok bölgesinde anma törenleri gerçekleştirildi ve önemli isimlerden açıklamalar geldi. Bu isimlere Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe gerçekleştirdiği açıklama ile dahil oldu. 
“Bu acılar bir daha yaşanmasın” 
 7 binin üzerinde insanın yaşamını yitirdiği, on binlerce vatandaşın yaralandığı, evsiz ve yakınlarının acısını yaşadığı, 17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatan Müdür Akmeşe, “Milletçe aynı acı ve üzüntüyü halen derinden hissediyoruz. Bu acının hüznü daima içimizdeyken dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan ülkemizde afet bilincinin kazandırılmasının da daima bilincindeyiz. Güvenli evlerde yaşamak hepimizin hakkı, deprem öncesi önlemleri almak ve anında bilinçli hareket etmek yine hepimizin sorumluluğudur. Bunun için bizler eğitimci olarak okullarımızda üzerimize düşen görevi yerine getirirken her birimiz bu toplumun birer ferdi olarak bu konuda öğrendiklerimizi öğretmekle ve uygulamakla da yükümlüyüz. Benzer acıları yeniden yaşamamak için toplum olarak afet bilincine daima sahip olabileceğimize inanıyor ve bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.