Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Çiftlikköy’den korkutucu bir haber geldi. Denizçalı köyündeki Yalova Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB)’a ait depoda yangın meydana geldi. Olayın duyulmasından sonra Yalova’daki belediyelerin itfaiye ekipleri bölgeye intikal ederek yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yalova Valiliği’nin talebi üzerine çevre illerden itfaiye ekipleri de geldi ve yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi.

MAKFED Toplantısı Yalova OSB’de Yapıldı MAKFED Toplantısı Yalova OSB’de Yapıldı

Yalova Mahalle Afet Gonullu Mag Der Ciftlikkoy Denizcali Yakab Yangin Mudahale (4)Handere Çöplüğü olarak adlandırılan bölgedeki çalışmalar hakkında Yalova Valiliği ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından anlık olarak bilgiler paylaşıldı.

YAKAB tesislerinde çıkan yangının Yalova halkı tarafından haberinin alınmasının ardından STK’lar yardım edebilmek adına hummalı bir çalışma başlattı. İlimizdeki afetlere doğrudan müdahale edebilmek için deprem sonrası kurulan ve 2004 yılından itibaren dernek çatısı adı altında büyük çalışmalara imza atan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) de yangına sessiz kalmayarak Başkanları Sabri Karaçam önderliğinde bölgeye hızlı bir şekilde gitti ve söndürme çalışmaları yardımcı oldu.

Yalova Mahalle Afet Gonullu Mag Der Ciftlikkoy Denizcali Yakab Yangin Mudahale (1)

Kaynak: Haber Merkezi