Başkan Tavşan’a Kadıköyspor Çıkarması Başkan Tavşan’a Kadıköyspor Çıkarması

1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığı görevlerini yürüten Yakup Bilgin Koçal, son yıllarda kendini entelektüel alana yönlendirmişti. Ülke gündemi ve Yalova ile ilgili görüşlerini çekinmeden paylaşarak gündemde yer edinen Koçal’ın son yaptığı açıklama ise A Milli Futbol Takımımızın Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki başarısı oldu. Koçal, milli takımda yer alan futbolcuların yetiştikleri ortama dikkat çekerek, Türklerin geleceğinin Avrupalı Türkler üzerinden yükselebileceğini söyledi.
Yalova Eski Belediye Baskan Euro 2024 Futbol Avrupa Turler Basari Gelecek (2)“Başarılı futbolcuların Avrupalı Türkler arasından çıkması bir tesadüf değil”
EURO 2024’de yarı finale kalınamasa da milli takımın heyecan ve umut yarattığı vurgulayan Koçal, “Turnuvanın genç yıldızı İspanya milli takımından ama Faslı. Hollanda, Fransa ve birçoğunda nerdeyse yerli bir tane sporcu yok. Bizim futbolcularımız kim bilir belki de Türkmen, Laz, Çerkez, Tatar, Kürt, Pomak, Çepni ama fark etmiyor hepsi Türk; aralarında hiç devşirme yok. 4’ü Trabzonlu, 2’si Afyonlu, gerisi ise Bolu, Konya, Rize, Bayburt, Denizli, Artvin, Ankara, Karabük, Bursa, Iğdır ve İzmir kökenli. Yaş ortalaması 23. Ama büyük çoğunluğu altyapı eğitimini Avrupa’da almış” dedi. Güçlü olmayı ve başarıyı belirleyen kişilik, kimlik ve kendilik gibi bileşenlerin varlığından söz eden Koçal, “Kişiliği belirleyen genetik. Mesela, milli takımda neden Trabzonlu oyuncu sayısı çok? Cevabı çok basit. Çünkü Trabzon’da yediden yetmişe herkes futbol tutkunu. Futbol artık genlerinde var. Kimliği belirleyen memetik, yani yaşadığın çevre, kültürel ortam. Sporcularımızın neredeyse hepsinin çocukluklarını Avrupa’da geçirmiş olmasının bir anlamı olmalı, değil mi? Avrupalı kimliği disiplini, ciddiyeti, bilgiyi ve eğitimi rasyonel zeminde verimlilik ilkesine göre zorunlu alana hapsediyor. Büyük bir imkân… Kendiliği belirleyen ise gayret. Eşitler arasındaki farklılığı, potansiyelindeki kabiliyeti su üstüne çıkarmak için gösterilen gayret yaratıyor. Kişilik ve kimlik iraden dışı zorunlu bir alan ama kendilik tamamen özgür tercihin. Başarıyı potansiyel ile imkânın buluşmasındaki gayret sağlıyor. Kısacası başarılı futbolcuların Avrupalı Türkler arasından çıkması bir tesadüf değil. Bu tahlilin geleceği işaret eden hüküm cümlesi şöyle olabilir; dünyaya yeniden düzen verecek Türk ülküsü, dört milyonluk Avrupalı Türklerin ocağında ateşlenebilir” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi