SPOR

Kent Kupası 2024 Satranç Şampiyonları İlan Edildi

Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen ve ilimizde geleneksel hale gelen Kent Kupası Spor Oyunları 2024’te satranç turnuvası nefes kesti. Yalova Satranç İl Temsilciliğinin hakem desteği verdiği organizasyonda 3 kategoride 20 sporcu ter döktü.

23 Haziran Pazar günü ise satranç tutkunları Kent Kupası 2024 satranç organizasyonunda bir araya geldi. 20 sporcu genel, kadınlar ve küçüklerde ter dökerken ilk üçe girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Nefes kesen müsabakaların ardından genel kategoride şampiyonluğu Umut Yolsal kazanırken, ikinci Gökhan Demirağ, üçüncü ise Mikail Arslanhan oldu. Kadınlarda ise birinciliği Sebra Cener, ikinciliği

Nisa Irmak Kurt kazandı.

Küçükler kategorisinde organizasyonu Deniz Ege Duran şampiyonlukla tamamladı. Bu kategoride ikincilik Abdullah Emir Karafil ve üçüncü Erdem Ateş oldu. Futbol, masa tenisi ve satranç müsabakalarının ardından Kent Kupası Spor Oyunları 2024 sokak basketbolu, dart, bocce, wushu ile geleneksel okçuluk müsabakaları organize edilecek.