Yalova’da Bin 700 Yıllık Antik Su Kanalı Turizme Kazandırılıyor Yalova’da Bin 700 Yıllık Antik Su Kanalı Turizme Kazandırılıyor

Hz. Muhammed’in doğum gecesi olarak yüzyıllardır kutlanan “Mevlid Kandili” için ülkemizin dört bir yanında birçok etkinlik düzenlenirken aynı zamanda da Kandil Simidi dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu özel gün için geleneksel olarak yapılan kandil simitleri, Yalova’daki Belediyeler tarafından da dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu yıl 14 Eylül Cumartesi günü kutlanan Mevlid Kandili için Çınarcık Belediyesi personelleri hazırlanan kandil simitlerini Çınarcık Merkez Cami’nin çıkışında dağıttı. 
Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Belediye personellerimiz, Mevlid Kandili’nde vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. Yatsı namazının ardından ilçedeki tüm camilerin çıkışlarında vatandaşlara kandil simidi ikram eden Çınarcık Belediyesi, geleneği sürdürmüş oldu. Bu vesileyle, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni bir kez daha kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı. 
Yalova Cinarcik Belediye Mevlid Kandil Simit Dagitim Camii (5)Yalova Cinarcik Belediye Mevlid Kandil Simit Dagitim Camii (4)Yalova Cinarcik Belediye Mevlid Kandil Simit Dagitim Camii (1)Yalova Cinarcik Belediye Mevlid Kandil Simit Dagitim Camii (2)

Kaynak: Haber Merkezi