26 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Yalova Kent Konseyi seçimleri öncesi adaylardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Başkan adaylığı için öne çıkan dört isimden biri olan Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu, seçimler ve Kent Konseyi’nin yapısına ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

“Yönetim Kurulu listesi diye bir şey yok”

Bilindiği üzere Kent Konseyi seçimleri için start verildiğini belirten Kalyoncu, “Ortada gezen bazı söylentilere açıklama getirmek istiyorum. Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğinin seçimi hakkında ortada yanlış bilgilendirmeler var. İnsanların birbirine Sen kimin listesindesin, hangi başkan adayının yönetim kurulu listesindesin gibi sorular sorduğunu veya sizin listenizdeki yönetim kurulu üyeleriniz kimlerdir gibi sorular duyuyoruz. Şunu bilmeliyiz ki yönetim kurulu listesi diye bir şey yoktur. Kent Konseyi seçimlerinde Kent Konseyinin yapısı herhangi bir siyasi parti yapısı veya herhangi bir dernek yapısı gibi değildir. Oldukça demokratik bir yapıya sahip olan kent konseyi yönetim kurulu seçimleri de tüm STK'lıların eşit haklarda yönetime aday olması konusunda yol açmaktadır. Başkanlık seçimi yapıldıktan sonra orada hazırun sorulacak yönetim kuruluna üye olmak isteyenler, seçilen başkanla yol almak isteyenler el kaldıracak ve en çok oyu alanlar sıralaması ile bir yönetim kurulu oluşturulacaktır. Yani blok liste değil oldukça demokratik bir yapısı olan çarşaf liste sistemi ile seçim yapılacaktır. Bu nedenle kimse kimsenin yönetim kurulu listesinde değildir. Hazıruna katılan tüm genel kurul üyelerinin yönetim kurulu üyesi olma hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

Kadıköy'de Gitar Kursu Heyecanı Başladı Kadıköy'de Gitar Kursu Heyecanı Başladı

“Sistem böyle çalışmıyor”

Birlikte yol almak istenilenlerin olmasının gayet doğal olduğunu söyleyen Kalyoncu, “onlara da sadece tavsiye edebiliriz yönetim kurulunda seninle çalışmak isterim birlikte güzel işler yapmak isterim, yönetim kuruluna aday olmanı isterim diyebiliriz. Ama kimse kimsenin listesinde değildir sistem böyle çalışmıyor. Her zaman da belirttiğim gibi gönüllülük boş zamanları değerlendirmek değil kendi zamanınızdan zaman ayırmaktır. Gerçekten zaman ayırabilecek katkı sunacak insanlarla çok güzel işler çıkacağına inanıyorum. Birbirinden kıymetli 230'un üzerinde genel kurulu üyesi var. Her biriyle çalışmak farklı bir değer katacaktır. Ben kendi adıma kurucu kent konseyi yönetim kurulu üyesi ve Yalova'nın ilk kent konseyi kadın meclisi başkanı olarak kendi tecrübelerimle ilimiz adına emek vereceğimi ve bunu en iyi şekilde başaracağımı biliyorum.  Kent konseyi başkanlığına aday olduğumu tekrardan belirtmek isterim” diyerek açıklamasına son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi