Geçtiğimiz haftalarda AK Parti’nin teklifi sonrası ilk olarak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edilen ve daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ülke gündeminde büyük yer edinmiş ve büyük tartışmalara sahne olmuştu. Teklifi getiren AK Parti, sokakların güvenli hale gelmesi için yasanın geçmesi gerektiğini savunurken, Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğündeki muhalefet bloğu ise teklif edilen maddelerin geçmesi halinde hayvan katliamı olacağını iddia etmişti. Türkiye kamuoyundaki ve TBMM Genel Kurulu’ndaki uzun süren tartışmalara rağmen AK Parti’nin teklifi milletvekillerinin çoğunluğunun oylarıyla yasalaştı ve geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlandı. Bundan sonra olacaklar tüm ülke vatandaşları tarafından merakla bekleniyor.

Yalova’nın Temsilcileri Ne Demişti?

Yasa teklifi gündeme geldiği andan itibaren birçok kişi kişisel fikirlerini kamuoyuYalna açıkladı. Bu isimler arasında ilimizi temsil eden AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan da yer aldı.

AK Parti’nin teklifini desteklediğini belirten AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş TBMM’deki görüşmelere katılmış ve AK Parti sıralarından çektirdiği bir fotoğrafı resmi sosyal medya hesabından paylaşarak, “Milletimiz bizden başıboş köpek sorununu çözmemizi istiyor. Biz de gerekeni yapacağız. Sokaklarımızı güvenli hale getirmek için Yasaya evet diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Buna karşı yasa teklifine mensubu olduğu CHP gibi karşı çıkan CHP Yalova Milletvekili Becan, komisyon görüşmeleri sırasında konuşma yapmış ve Meclis’teki görüşmeler devam ederken, “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni kabul etmiyoruz !!! Bu vicdansız kanun teklifine karşı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar mücadele edecek ve sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunacağız. Katliam yasasına geçit vermeyeceğiz” demişti.

Vatandaşlar Ne Diyor?

Gazetemizin en özel serisi olan “Kaldırım Muhabirleri” uzun bir ardından dönüş yaptı. Ülke ve Yalova gündemini ilimizdeki vatandaşlarla birlikte değerlendirdiğimiz serimizde ülkemizin son önemli gündemi olan sokak hayvanları yasasını konu aldık. Yalovalılar, TBMM Genel Kurul’unda görüşüldükten sonra yasalaşan sokak hayvanları yasasına ilişkin görüşlerini özgürce mikrofonlarımızla paylaştı.

Uzun bir aranın ardından sizlerle buluşturduğumuz “Kaldırım Muhabirleri” serimiz sizlerle birlikte olmaya devam edecek. Bizi takipte kalın.

Kaldırım Muhabirleri; Anneler Günü Kaldırım Muhabirleri; Anneler Günü

Kameraman/Duygu Saral

Haber-Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel