Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürdürülüyor Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürdürülüyor

Kadıköy Belediyesi Başkanı Yılmaz Tavşan, belediyenin son dönemde gerçekleştirdiği ve planladığı projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Belediyede hem kültürel hem de teknik alanda önemli çalışmalara imza atarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleniyor. Kadıköy Belediyesi, S.S. Flora Çiçekçilik Kooperatifi üyelerinin talepleri doğrultusunda, beldede faaliyet gösteren kesme gül üreticilerine zirai ilaç desteği sağladı. Tripsiyle mücadelede kullanılan ilaçların temini için maddi destek verilerek, çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amaçlandı. Belediye Başkanı Tavşan, "Çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.
’23 Nisan’ı coşkuyla kutladık’
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kadıköy'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Belediyenin organize ettiği etkinlikte şişme oyun parkları, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları gibi aktivitelerle çocuklar bayramın keyfini doyasıya çıkardı.
’19 Mayıs’ta Atamızı ziyaret ettik’
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Kadıköy Belediyesi 100 kişilik bir grupla Ankara'ya giderek Atatürk'ü andı. Başkan Tavşan, "Atatürk'ün bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bu özel günü gençlerimizle birlikte kutlamak bizim için çok anlamlı" dedi.
‘Annelerimize özel matine’
Anneler Günü'nde, Kadıköy Belediyesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen ücretsiz matine ile anneler keyifli vakit geçirdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte anneler, kendilerine özel hazırlanan programlarla eğlendi.
‘Belde mezarlığında vatandaşlara çiçek dağıttık’
Belediye, mezarlık ziyaretlerinde vatandaşlara destek olmak amacıyla belde mezarlığında çiçek dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaşlar, yakınlarının mezarlarına dikmek üzere çiçek alarak duygusal anlar yaşadı.
‘Yaz tatili kurslarına yoğun ilgi’
Çocukların yeteneklerini sergileme imkanı bulduğu yaz tatili kurslarına yoğun katılım oldu. Yüzme, voleybol, futbol, satranç, gitar, fotoğrafçılık ve resim gibi farklı branşlarda düzenlenen ücretsiz kurslarla çocukların kaliteli vakit geçirmesi ve gelişimleri desteklendi.
‘Altyapı projelerimiz tam gaz sürüyor’
Hızla artan nüfusla birlikte su ihtiyacını karşılamak amacıyla beldenin üç ayrı noktasında su deposu imalatı gerçekleştirilecek. Projelendirme aşaması tamamlanan su depolarının yapımına kısa süre içinde başlanacak. Göreve geldiği günden bu yana çeşitli yol bakım-onarım ve genişletme çalışmaları sürdüren belediye, toplamda 5 km parke yol yapımını tamamladı. Belediye, yetki alanı içindeki yolların bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 100 ton asfalt malzemesi kullanılarak yolların bozulan kısımları onarıldı. Beldedeki sokak ve cadde aydınlatmalarının yetersiz olduğunu belirleyen belediye, Fatih Caddesi'nde modern sokak aydınlatma projesini hayata geçirecek.
‘Projelerle beldemizin yaşam kalitesi yükselecek’
Özden Mahallesi Kadı Caddesi Kapalı Otopark alanında her Pazar 08.00-20.00 saatleri arasında pazaryeri kurulacak. Tuvalet, aydınlatma ve otopark gibi olanaklarıyla bölgenin en donanımlı pazaryeri vatandaşların hizmetine sunulacak. Büyüyen ve gelişen Kadıköy'de ulaşım sorunlarının önüne geçmek amacıyla ticari taksilerin belde sınırlarında faaliyet göstermesi için çalışmalar başlatıldı. Başkan Tavşan, bu hizmetin yakında faaliyete geçeceğini belirtti. Başkan Yılmaz Tavşan, "Beldemizdeki her bireyin yaşam kalitesini yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kültürel, sosyal ve teknik projelerimizle Kadıköy'ü daha yaşanabilir hale getirmeye devam edeceğiz" dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, bu projelerle birlikte, Kadıköy halkının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi hedeflediklerini söyledi.
 

Kaynak: Haber Merkezi