GÜNDEM

‘Kaçak Yapıya İzin Yok’

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, köylerdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Vali Kaya, “Kaçak yapıyla mücadelemizde devam ediyor. Özellikle köylerimizdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek amacıyla biz her bir köyümüzde köy yerleşim planlarını meclisimizden geçirmek istiyoruz” dedi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, köylerdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Vali Kaya, “Kaçak yapıyla mücadelemizde devam ediyor. Özellikle köylerimizdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek amacıyla biz her bir köyümüzde köy yerleşim planlarını meclisimizden geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla burada İl Genel Meclisimize çok büyük bir görev düşüyor. Tarım alanlarımızın işgalden kurtarılmasıyla ilgili bu çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlamamız lazım. Bunu sizlerin desteğiyle gerçekleştirebiliriz, muhtarlarımızın desteğiyle gerçekleştirebiliriz. Dolayısıyla biz istiyoruz ki Yalova büyüyecek ama planlı büyüyecek.

Ormanına saygılı, tarım alanlarında üretim yapılan, dengeli büyüyen bir il olmasını istiyoruz. Bu mücadelemizin belediyelere de örnek olmasını istiyoruz. Bu tarihten itibaren kesinlikle kaçak yapılara kesinlikle numarataj vermeyeceğiz, elektrik, su vermeyeceğiz. Bununla ilgili özellikle muhtarlarımızı bizim yanımızda olmaya davet ediyoruz. Daha önce söylemiştik bundan sonraki süreçte de kaçak yapıya müdahale etmeyen, göz yuman muhtarlarımızla ilgili de gerekli hem adli hem idari cezai takibatı da başlatacağız. Bundan sonraki süreçte yapılan yapıları yıkacağız. Hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin hiçbir ayrımcılık yapmadan bunun üzerine sert bir şekilde gideceğiz” şeklinde konuştu.


‘Bütün köylerimize akıllı su saati takacağız’

Yalova İl Özel İdaresinin mücavir alanında yer alan tüm köylerde akıllı su saati uygulamasının başlayacağını söyleyen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Yakın zamanda biliyorsunuz köylerimizde akıllı su saatine geçiyoruz. Bu sene il özel idaresinin mücavir alanında yer alan bütün köylerimizde akıllı su saati takacağız. İnşallah su yönetimiyle ilgili de çok stratejik, çok önemli bir adımın büyük bir kısmını bu sene tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.